Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:11 μμ
 
wm small
Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 22:03

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-3

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άθλιος ο Παναιτωλικός, 1-3 ήττα από Ατρόμητο και τώρα μπαράζ ελέω… Βόλου που δεν χαρίστηκε στην ΑΕΛ (3-1)!

Την τρίτη του νίκη στα πλέι άουτ ώστε να αποφύγει και μαθηματικά την τελευταία θέση (για αρχή) έψαχνε απόψε ο Παναιτωλικός υποδεχόμενος τον Ατρόμητο Αθηνών στο Αγρίνιο σε ένα παιχνίδι όπου η κρισιμότητά του ήταν γνωστή εκ των προτέρων με την ομάδα του Τρ. Δέλλα να θέλει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στα Γιάννενα κόντρα σε ένα αντίπαλο που ναι μεν ήταν πιο άνετος βαθμολογικά αλλά ούτε εκείνος είχε εξασφαλίσει με τη σειρά του και μαθηματικά τη σωτηρία.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η ενδεκάδα που παράταξε στο τερέν ο προπονητής του Παναιτωλικού που εμπιστεύτηκε ξανά τους Ντάλσιο και Μανθάτη στα άκρα της άμυνας, τρικ το οποίο είχε λειτουργήσει πολύ καλά στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ενώ η επανεμφάνιση του Τσότσαλιτς δίπλα στον Καρασαλίδη ήταν η αλλαγή στη θέση του κεντρικού αμυντικού δίδυμου μπροστά από τον Κνετ που ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Εντινγκά και Ντίας να αποτελούν τα δύο αμυντικά χαφ, τους Ντουάρτε και Μπαρμπόσα στα άκρα, τον Μεντόσα σε ρόλο δεκαριού και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης σε μια συνηθισμένη διάταξη 4-2-3-1 για τον τεχνικό του Παναιτωλικού.

Η παράδοση πάντως δεν ευνοούσε καθόλου τους αγρινιώτες μιας και ο Ατρόμητος πάντα έφευγε από το Αγρίνιο με βαθμό ή βαθμούς, κάτι που καλούταν να ανατρέψει ο Παναιτωλικός απόψε.

Μόνο ιδανικό δεν ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναιτωλικό με τους παίκτες του Δέλλα να μοιάζουν μαγκωμένοι και σαφώς πολύ αγχωμένοι απέναντι στον Ατρόμητο που από τα πρώτα λεπτά έδειχναν να πατάνε σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους.

Αυτό δεν άργησε να συμβεί και μόλις στο 10’ ο Ραμπέγιο δέχθηκε την πάσα εντός περιοχής και αφού απέφυγε με ωραία κίνηση τον Μανθάτη πλάσαρε τον Κνετ δίνοντας το προβάδισμα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Αυτό το γκολ άγχωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα του Αγρινίου με τους παίκτες του Δέλλα να έχουν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά την περισσότερη ώρα να μην ξέρουν τι να την… κάνουν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να απειλήσουν την εστία του Θεοδωράκη.

Ένα καλό σουτ του Ντουάρτε (17’)  που πέρασε δίπλα από το δοκάρι ήταν η μόνη απειλή του Παναιτωλικού απέναντι σε ένα Ατρόμητο που έδειχνε ότι στην κόντρα ήταν φωτιά και το δεύτερο σοκ δεν άργησε να συμβεί.

Δράστης ο Ενσικουλού ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παναιτωλικού(!) και πρώτη απόκρουση από την άμυνα του Ατρόμητου, έφυγε μόνος κάτω από τη σέντρα στο… ξέφωτο και μη έχοντας κανέναν αντίπαλο να τον μαρκάρει, μπήκε στην περιοχή και με την άνεσή του πλάσαρε ιδανικά τον Κνετ διευρύνοντας το προβάδισμα του Ατρόμητου (20’, 0-2).

Η ομάδα του Παναιτωλικού είχε ήδη αρχίσει να βγάζει συμπτώματα… Λαμίας με τους πρόσφατους εφιάλτες να ξυπνούν για τα καλά στο μυαλό όλων, και πλέον η ανατροπή του αποτελέσματος έμοιαζε τουλάχιστον ακατόρθωτη.

Αυτό όχι μόνο επειδή οι αγρινιώτες ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αλλά γιατί κυρίως ο Παναιτωλικός σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με πολλά προβλήματα σε όλες του τις γραμμές και αδύνατος επιθετικά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει καν υποψία φάσης.

Ο Δέλλας βλέποντας τα κακώς κείμενα αποφάσισε να ρίξει τον Ματσόλα στο παιχνίδι στη θέση του Μεντόσα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα του και αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα σε ένα καθαρό 4-4-2.

Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε με τους Περιστεριώτες να προηγούνται με δύο – μηδέν, πολύ εύκολα επί ενός περίπου ανύπαρκτου και χωρίς τσαγανό Παναιτωλικού και το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας ακόμη Γολγοθάς που ο Παναιτωλικός καλούταν να ανέβει.

Θέλοντας να πιέσει και να ψάξει το γρήγορο γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός. Ωστόσο από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι επί της ουσίας δεν είχε αλλάξει κάτι στο μονότονο τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του Αγρινίου που προσπαθούσε επί της ουσίας περισσότερο με μακρινές μπαλιές και γεμίσματα να απειλήσει χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.

Ο Ατρόμητος διαχειριζόταν πολύ εύκολα το υπέρ του προβάδισμα και ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο 54’ από στημένη μπάλα με το φάουλ του Βέργου να διώχνει ο Θεοδωράκης.

Ούτε οι τρεις  μαζεμένες αλλαγές του Δέλλα άλλαξαν την κατάσταση με το χρόνο να περνάει και το μυαλό όλων να βρίσκεται περισσότερο στο ματς του Βόλου (όπου έκανε τη δουλειά απέναντι στη Λάρισα) παρά στο ματς του Αγρινίου που επί της ουσίας είχε λήξει και απλά έλλειπε το διαδικαστικό μέρος.

Χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης ψυχολογίας των παικτών του Δέλλα ήταν η φάση του 72’ όταν ο Ματσόλα βγήκε μόνος απέναντι στον Θεοδωράκη αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει με αποτέλεσμα να ανακοπεί, στη μια από τις ελάχιστες φορές που ο Παναιτωλικός φάνηκε απειλητικός στην επανάληψη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαν κάποιες φάσεις από πλευράς Παναιτωλικού που ήταν περισσότερο δείγμα… αναρχίας και απέλπιδας προσπάθειας παρά οργανωμένης επιθετικής προσπάθειας (82’ κεφαλιά Καρέλη, 85’ σουτ Ταχάρ) ενώ το… μενού είχε στο φινάλε δυο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα με τον Μανούσο πρώτα να ευστοχεί για τον Ατρόμητο (86’, 0-3) και τον Ματσόλα στις καθυστερήσεις να ευστοχεί επίσης από την άσπρη βούλα βάζοντας το γκολ της τιμής (90’+1’, 1-3) και συνάμα σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού!

Το 1-4 δεν έγινε στο 90’+4’ με τον Κνετ να σώζει το κοντινό σουτ του Κωτσόπουλου σε ένα παιχνίδι που επί της ουσίας ο Ατρόμητος το κέρδισε πανεύκολα μιας και είχε απέναντί του το γνωστό φετινό κακό, ασύνδετο, άνευρο, χωρίς πλάνο και ιδέες Παναιτωλικό του Τραϊανού Δέλλα που στο τέλος θα πρέπει να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και συνάμα να ανάψει μια λαμπάδα στην ομάδα του Βόλου που κέρδισε την Λάρισα και επί της ουσίας δίνει στον Παναιτωλικό μια δεύτερη ευκαιρία να παίξει την παραμονή του στα μπαράζ, είτε με τον Ιωνικό, είτε με την Ξάνθη, είτε με τον Λεβαδειακό, κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο φινάλε των πλέι οφ της Super League 2.

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για το σημερινό ματς, οι παίκτες με την εικόνα τους τα… είπαν όλα κι αν κανείς νομίζει ότι η διαδικασία των μπαράζ (σε διπλά ματς) θα είναι μια εύκολη υπόθεση, πλανάται πλάνη οικτρά. Ειδικά αν ο Παναιτωλικός παρουσιάσει τη συνηθισμένη (και σημερινή) φετινή του εικόνα.

Έστω και την ύστατη ώρα, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και το τι διακυβεύεται ακριβώς φέτος γιατί αν ω μη γένοιτο η ομάδα πέσει κατηγορία, δύσκολα θα υπάρξει επιστροφή. Και το πιο τρανταχτό παράδειγμα γι’ αυτό είναι η Ξάνθη, μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα με συνεχή παρουσία τριάντα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία που φέτος αν και επένδυσε σε παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς, πασχίζει και φτύνει αίμα να ξαναβγεί στον αφρό της μεγάλης κατηγορίας…

Ειδικά αυτήν, καλό θα ήταν ο Παναιτωλικός να μην τη βρει μπροστά του (είναι και ο μετρ των ανόδων Τεννές στη μέση βλέπετε…). Αλλά αυτό δεν το ορίζει ο Παναιτωλικός. Οπότε, περιμένουμε…

Το τριετές πλάνο πάντως μια χαρά περπατάει. Σωτηρία ελέω βαθμολογικής τιμωρίας Πανιωνίου και Ξάνθης πέρυσι, μπαράζ παραμονής φέτος… Και μη χειρότερα. Τουλάχιστον να τα αποφύγουμε.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ , Μανθάτης (82’ Μεντίνα κιτρ.), Τσότσαλιτς (κιτρ.), Καρασαλίδης (62’ Καρέλης), Ντάλσιο, Εντινγκά (κιτρ.), Ντίας, Μπαρμπόσα (κιτρ.), Μεντόσα (41’ Ματσόλα), Ντουάρτε (63’ Γιάκολις), Βέργος (63’ Ταχάρ)

Ατρόμητος Αθηνών: Θεοδωράκης (κιτρ. 90’+5’ Σάλτας), Γκάλο (68’λ.τ. Κωτσόπουλος, Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Ούμπιδες (65’ Νάτσος κιτρ.), Σάλομον, Μανούσος (90’+5’ Οικονομίδης) (κιτρ.), Ραμπέλο, Ενσικουλού (65’ Νταβιώτης), Γιακουμάκης

Π.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 452 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.