Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:45 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 19:20

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.: Ανακοίνωση για την 1η Μάη 2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση για την 1η Μάη 2021

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος

1η Μάη 2020: Ενα χρόνο πριν, βροντοφωνάξαμε με όλο τον λαό ότι «τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή»!
1η Μάη 2021 Ενώνουμε ξανά τι φωνες μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Αρνούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία μας και την οικονομική εξαθλίωση, για να σωθούν τα κέρδη των λίγων! Όλοι μαζί, σύλλογοι επαγγελματιών, ταξικά εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών έχουμε περισσότερη δύναμη.

Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την εργασία και το εισόδημα, για την Παιδεία, για τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην μετακυλήσουν πάλι τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι βιομήχανοι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων που απλόχερα τους δωρίζει η κυβέρνηση.

Μαζί διεκδικούμε ουσιαστικά μετρά προστασίας και οργανώνουμε την αλληλεγγύη σε όσους την έχουν ανάγκη, βάζουμε εμπόδια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την πανδημία να καλπάζει. Σχεδόν 10.000 ζωές έχουν χαθεί, εκατοντάδες χάνονται κάθε εβδομάδα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια του. Οι διασωληνώσεις πολλαπλασιάζονται, βγήκαν στους διαδρόμους. Το προσωπικό των νοσοκομείων, με αυταπάρνηση, δίνει τη μάχη χωρίς ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Η αυτοδιάγνωση και τα self-tests ανάγονται σε σωτηρία για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν τη δημοσιά υγεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν την ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Η αγωνία της κυβέρνησης είναι κάλπικη. Θα μπορούσε εδώ και ένα χρόνο να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ΜΕΘ, θα μπορούσε να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με το προσωπικό και τις υποδομές τους. Αντίθετα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας, κάνουν χρυσές δουλείες. Με τις πλάτες της κυβέρνησης οι κλινικάρχες, διπλασίασαν την ημερήσια ταρίφα για τις δίκες τους ΜΕΘ από 800 σε 1600€, αύξησαν κατακόρυφα τα έσοδα από τακτικά χειρουργεία, που τους κληροδότησαν τα δημόσια νοσοκομεία «μιας νόσου», έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και κάθε άλλης πρωτοβάθμιας ανάγκης. Άρρωστοι με άλλες σοβαρές ασθένειες, μένουν αβοήθητοι αν δεν έχουν γεμάτο πορτοφόλι. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής για την δημόσια υγεία, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της.

Εδω και τωρα! Απαιτουμε αμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Μαζί όμως με την πανδημία, καλπάζει και η οικονομική κρίση.

Η βαθιά κρίση στην οικονομία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στο λιανικό εμπόριο, στην εστίαση και αλλού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στο “κόκκινο”. Τα χρέη σε εφορία, ταμείο, προμηθευτές, τράπεζες, παρόχους έχουν συσσωρευτεί και διογκώνονται παραπέρα από την αναδουλειά. Τα κοψίματα ρεύματος, τηλεφώνου είναι καθημερινό φαινόμενο. Η αγωνία για το εισόδημα που συρρικνώνεται, έχει κορυφωθεί. H κυβέρνηση μπορεί να ανοίγει την συζήτηση για την επόμενη μέρα, όμως η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα δεν είναι ρόδινη και οι εμβολιασμοί “σέρνονται”, δεν αρκούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Τα μέτρα μιας χρήσης, οι αναστολές πληρωμών, δε χρυσώνουν τα χάπι. Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς

Εδώ και τώρα, πραγματικά και μόνιμα μετρά ενίσχυσης των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών, διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

Οι υπουργοί που μας κουνούν το δάχτυλο ότι “ζητάμε πολλά”, είναι προκλητικοί. Γιατί την ίδια ώρα δρομολογούν πακτωλούς δισεκατομμυρίων για να θωρακίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι μεταφράζεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης Πισσαρίδη και του Σχεδίου Ελλάδα 2.0. Ακόμα και ορισμένες επιχορηγήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ που προβλέπονται για τις πιο μικρές επιχειρήσεις, δεν θα “σώσουν την παρτίδα”, δεν θα περιορίσουν την ένταση του ανταγωνισμού, που θα οξυνθεί και λόγω των αντιλαϊκών νομών για την 10ωρη εργασία, για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας, γενικά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Πολύωρη δουλειά και μειωμένα εισοδήματα για όσους επιβιώσουν, λουκέτα για τους υπόλοιπους θα είναι το άμεσο μέλλον αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας

Την ίδια στιγμή η συζήτηση που ανοίγει για το συμμάζεμα του κρατικού χρέους προμηνύει νέο γύρο επίθεσης. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Γι αυτό διατηρήθηκε «σαν κόρη οφθαλμού» η ληστρική φορολογία που επιβλήθηκε όλα τα προηγούμενα χρονιά κι ας κατρακύλησε το εισόδημα. Φορολογία από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ είναι εδώ. Επιπλέον ο πτωχευτικός νομός περιμένει στην γωνιά το ίδιο και οι κατασχέσεις. Αρνούμαστε να πληρώσουμε νέα βάρη, αρνούμαστε να ματώσουμε για τη σωτηρία των τραπεζών και των μονοπωλίων

Απαιτουμε:
-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Ένταξη όλων των πολύ μικρών μικρών επιχειρήσεων της εστίασης στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης κατά προτεραιότητα 
-Διαγραφή χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
-Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων
-Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
-Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις . Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Διαβάστηκε 303 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.