Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:42 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 19:14

Έντομα ως σνακ ή συστατικό σε προϊόντα διατροφής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έντομα ως σνακ ή ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων διατροφής.

Τη χρήση αυτή των αποξηραμένων κίτρινων σκουληκιών ως νέο φαγητό ενέκριναν τα κράτη μέλη μετά από σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας που δόθηκε στην ΕΕ για την χρήση εντόμων ως νέο τρόφιμα, αφού είχε προηγηθεί μια αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση από τον EASA. Ένα ολόκληρο αποξηραμένο έντομο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ ή ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων διατροφής, για παράδειγμα ως σκόνη σε πρωτεϊνικά προϊόντα, μπισκότα ή ζυμαρικά.
Μάλιστα, η στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» προσδιορίζει τα έντομα ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, που μπορεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της ΕΕ σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων. Ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν έντομα κάθε μέρα.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) χαρακτηρίζει τα έντομα ως μια υγιή και εξαιρετικά θρεπτική πηγή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Η επίσημη απόφαση της Επιτροπής θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστηκε 445 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία