Παρασκευή, 7η Μαίου 2021  1:54 πμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 11:20

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο στόχαστρο όσοι «πειράζουν» τα στοιχεία – Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για όσους αποκλείστηκαν λόγω λάθους στις αιτήσεις

Με το δάκτυλο… στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους αναμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι λογιστές τους να ανοίξει το MyBusinessSupport (την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου πιθανότατα), προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν νέες αιτήσεις όσοι δικαιούχοι αποκλείστηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, επειδή δεν είχαν υποβάλει ορθά την αρχική αίτηση συμμετοχής για την ενίσχυση.

Και ενώ νέοι δικαιούχοι αναμένουν πώς και πώς να λάβουν μερίδιο στη μοιρασιά του 1-1,2 δισ. ευρώ, που αναμένεται να διατεθεί με την Επιστρεπτέα 7, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών καραδοκούν «με το δάκτυλο στην σκανδάλη» για να τιμωρήσουν όσους επιχειρήσουν να αλλοιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής τους, με σκοπό να καταστούν δικαιούχοι ή να επαυξήσουν το ποσόν που δικαιούνται να λάβουν.

Με νέα απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, ορίζονται οι έλεγχοι για τα εξής σημεία «πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή στοιχεία» για λήψη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Υποψήφιοι για να ελεγχθούν θα είναι έτσι όσοι «τροποποιούν»:

το ύψος των ακαθάριστων εσόδων
το ύψος του κύκλου εργασιών
τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητος – ΚΑΔ ή
γενικότερα δεν αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση λειτουργίας των επιχειρήσεων

με σκοπό:

είτε την υπαγωγή τους στις ενισχύσεις
είτε την προσαύξηση του ποσού της ενίσχυσης
Ποια είναι η ποινή για όσους εντοπιστούν; Όχι μόνον θα χάσουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά ο φάκελός τους θα παραδοθεί προς έλεγχο στο ΣΔΟΕ ως δράστες τέλεσης οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου.

Ωστόσο, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον αφορούν στους πραγματικά δικαιούχους των μέτρων στήριξης.

Συγκεκριμένα, μπορούν να υποβάλουν ξανά αιτήσεις επιχειρήσεις, οι οποίες:

έως τη 19η Απριλίου 2021 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ»,
αλλά η αίτηση εκταμίευσης που υπέβαλαν την Μεγάλη Εβδομάδα απορρίφθηκε
με αιτία απορρίψεως ότι δεν είχαν υποβάλει τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος ορθά, δηλαδή την Αίτηση μαζί με τα Έσοδα Ιανουαρίου 2020 – Μαρτίου 2021.
Η διορία για ορθή επανυποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης σε όσους απερρίφθησαν λόγω εσφαλμένης αρχικής αίτησης, θα λήξει τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

newmoney.gr

foto newmoney.gr
Διαβάστηκε 109 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα