Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 09:49

Αγρίνιο: Η φύση αντιστέκεται στις ερειπωμένες Καπναποθήκες Ηλιού (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όσο οι Καπναποθήκες Ηλιού στο Αγρίνιο καταρρέουν η φύση αντιστέκεται και φυτά ανθίζουν ακόμα και σε σχισμές στους τοίχους.

Μπορεί το τμήμα της οδού Μεσολογγίου όπου είναι χτισμένο από τη δεκαετία του 1930 το βιομηχανικό κτήριο να έχει αποκλειστεί, λόγω του κινδύνου νέας κατάρρευσης, όμως κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη βλάστηση αλλά και την ανθοφορία, ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία.

Το αντίρρινο ή σκυλάκι, όπως συνηθίζεται να αποκαλούμε το φυτό,  είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και βρίσκει τρόπους να επιβιώνει αλλά και να χαρίζει άνθη σε μια χρωματική παλέτα από αχνό ροζ μέχρι βιολετί.

Ο περαστικός δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τη φύση να αντιστέκεται αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις Καπναποθήκες Ηλιού που, παραδομένες στη φθορά,  μετατρέπονται σε ερείπια.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 322 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News