Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 19:27

Γεωργική Σχολή μεταλυκειακού επιπέδου προτείνει ο Πρύτανης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη δημιουργία τριών μεταλυκειακών Σχολών (Γεωργικής, Οίνου-Αμπέλου και Πολιτισμού-Τουρισμού) πρoτείνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας. Την πρότασή του επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα συμμετέχοντας στη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το νέο ΕΣΠΑ.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική των επιδομάτων και των voucher» είπε ο Χρ. Μπούρας και τόνισε ότι πρέπει να στραφούμε στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση θέσεων εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε τη δημιουργία μιας Γεωργικής Σχολής (μεταλυκειακού επιπέδου) που να είναι ισοδύναμη με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, μίας Σχολής Οίνου και Αμπέλου, και μίας Σχολής Πολιτισμού-Τουρισμού. Προφανώς η Γεωργική Σχολή αφορά την Αιτωλοακαρνανία, αφού εδώ εδρεύει και η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.