Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:40 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 20:08

Στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 16/4/2021, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (https://digifest.info), το 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε με την τιτλοφορούμενη δημιουργία: «Αυτοματισμοί και 3D εκτυπώσεις».

Το έργο που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει ένα θερμοκήπιο στο οποίο ενσωματώνεται ένα εργοστάσιο διαλογής – συσκευασίας προϊόντων (μακέτα) , οι λειτουργίες του οποίου είναι αυτοματοποιημένες. Το project αυτό αποτελεί μια βελτίωση και αναβάθμιση της δράσης που είχε υλοποιηθεί τη σχολική χρονιά 2019-20. Σ αυτό ενσωματωθήκαν μηχανισμοί αυτοματισμού στα 3D-εκτυπωμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σ αυτόματη κίνηση του φωτοβολταϊκού με βάση τη κίνηση του ήλιου, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης όλων των αυτοματισμών στο Διαδίκτυο Των Πραγμάτων (IOT).
Το έργο το οποίο προτάθηκε από τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και παρουσιάστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος και λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης από την πανδημία , η ομάδα Ρομποτικής του 2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή. Μια κατασκευή που αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα και συνδυάζει το καινοτόμο πνεύμα με τη γνώση δίνοντας στους μαθητές ερεθίσματα και κίνητρα για μάθηση και επαγγελματική διέξοδο.

Την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://prezi.com/p/9wp3scaqoklj/3d/

και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:
http://2epal-agrin.ait.sch.gr

Η σελίδα του έργου είναι:
https://www.facebook.com/robotics2epal

Κλείνοντας αξίζει να συγχαρούμε την ομάδα Ρομποτικής που απαρτίζεται από τους μαθητές: Τσίντζουρα Αικατερίνη, Ανδριόπουλο Ανδρόνικο, Κουκορέτση Ευθύμιος, Νικολόπουλο Φίλιππο, Καραγιώργο Δημήτριο, Κωσταρέλλο Κωνσταντίνο
και τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γεώργιο ΠΕ86 Πληροφορικής, Λουρόπουλο Αθανάσιος ΤΕ1.13 Προγραμματιστών, Τίτη Άγγελο ΠΕ86 Πληροφορικής, Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 Πληροφορικής οι οποίοι καθοδηγούν τους μαθητές με παιδαγωγική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 438 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.