Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:20 πμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 13:17

Robodog: Ο ρομποτικός σκύλος 75.000 δολαρίων σε ασκήσεις του γαλλικού στρατού (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί τον πιο προηγμένο ρομποτικό σκύλο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα σε στρατιωτικές ασκήσεις για να διαπιστώσει αν μπορεί να τον αξιοποιήσει στα πραγματικά πεδία των μαχών.

Ο Spot είναι ένα τετράποδο ρομπότ που κατασκεύασε η Boston Dynamics μετά από 28 χρόνια προσπαθειών και εξέλιξης της ρομποτικής της τεχνολογίας, όπως έχουν αναφέρει τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ρομπότ αυτού είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξερευνά με άνεση άγνωστα τερέν, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά ότι πρόκειται για έναν ρομποτικό σκύλο που προορίζεται προς βιομηχανική χρήση, κατά κύριο λόγο.

{youtube}0x8ZV2Fs5_c{/youtube}

Οι ικανότητες του Spot
To ρομπότ αυτό ζυγίζει περίπου 30 κιλά και η μπαταρία με την οποία λειτουργεί του προσφέρει αυτονομία 90 λεπτών, ενώ στοιχίζει 75.000 δολάρια. Έχει την ικανότητα να μεταφέρει φορτίο έως και 13 κιλών. Κινείται με ταχύτητα περίπου 5 χλμ./δευτ. και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα κινούμενο σε ανηφόρα και κατηφόρα. Tα πόδια του διαθέτουν τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών.

Μπορεί να κυκλοφορεί στην βροχή χωρίς κανένα πρόβλημα και μπορεί να συνδέεται ασύρματα αλλά και ενσύρματα στο Internet. Είναι εξοπλισμένο με κάμερες για να μπορεί να βρίσκει εύκολα το δρόμο του. Ο χειρισμός του γίνεται είτε με τηλεχειριστήριο είτε μέσω κινητού τηλεφώνου.

Προς το παρόν δεν συμμετέχει σε κάποια πολεμική επιχείρηση ούτε είναι ενταγμένο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του γαλλικού στρατού. Φαίνεται ωστόσο πως το Παρίσι έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση καθώς το έχει υπό δοκιμή στην στρατιωτική σχολή Saint-Cyr με τους υπευθύνους να θεωρούν πως είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση των νέων στρατιωτών πλάι πλάι με το Robodog.

Οι ασκήσεις διάρκειας 2 ημερών στις οποίες συμμετείχαν 80 μαθητές της σχολής, όλοι με επιχειρησιακή εμπειρία, είχαν ως σκοπό να αξιολογήσουν τη «ρομποτοποίηση» του πεδίου μάχης.

Οι ασκήσεις περιλάμβαναν τη χρήση αρκετών διαφορετικών ρομπότ σε τρία βασικά σενάρια, μία επιθετική δράση με την κατάληψη ενός δρόμου, μία αμυντική δράση τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, καθώς και μία δράση αστικής μάχης. Τα συμπεράσματα ήταν ενδιαφέροντα, καθώς τα ρομπότ ναι μεν προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και επιχειρησιακή επίγνωση, επηρέασαν αρνητικά όμως το χρόνο δράσης της μονάδας, ενώ πρόβλημα ήταν και η περιορισμένη αυτονομία τους.

Πηγή/φωτογραφία: Lifo.gr

Διαβάστηκε 551 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.