Σάββατο, 10η Απριλίου 2021  2:37 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 18:25

Μολώνης Σπύρος: Στηρίζουμε τις λαϊκές αγορές – Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νομοσχέδιο αυτό επαναφέρει τους κερδοσκόπους και τους μεσάζοντες και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Χιλιάδες οικογένειες παραγωγών και επαγγελματιών που βιοπορίζονται από τις λαϊκές αγορές έχουν δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από την πανδημία και με το νομοσχέδιο αυτό, πέφτει η ταφόπλακα επάνω τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών δηλώνει  αντίθετη  στις αλλαγές που φέρνει νέο νομοσχέδιο:

1)      το νέο σχέδιο νόμου έρχεται να δώσει τη διαχείριση των λαϊκών αγοριών σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ-Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς,

2)      ορίζει τον πλειστηριασμό των θέσεων και βγάζει κάθε 3 χρόνια στο σφυρί τις θέσεις, εμπλέκει τους δήμους να γνωμοδοτούν για τον καθορισμό του ύψους του ανταποδοτικού τέλους προς το φορέα διαχείρισης,

3)      καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών (διοικητικά συμβούλια) και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Οι καταναλωτές μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πρέπει να στηρίξουν τα ελληνικά ντόπια προϊόντα που θα εκτοπίσουν  τον ιδιώτη  που θα θελήσει να βάλει  την κερδοφορία πάνω απ’ όλα.

  Οι λαϊκές αγορές ευνοούν την τοπική οικονομία με την υποστήριξη των ντόπιων παραγωγών.

Ο Έλληνας αγρότης θα πρέπει να συνεχίσει να διαθέτει απευθείας τα ποιοτικά προϊόντα του στον καταναλωτή.

Στηρίζουμε τις λαϊκές αγορές – Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα

Μολώνης Σπυρίδων Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Διαβάστηκε 41 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα