Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:54 μμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 22:19

Play Out: ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα είχε όλα εκτός από νικητή ο... τελικός του Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Ντουρμισάι, ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Βέργο και η μάχη της παραμονής συνεχίζεται ακόμη πιο δύσκολη μετά το 1-1! O Kνετ έπιασε πέναλτι του Πινακά.

Αγώνας «ζωής και θανάτου» ήταν το σημερινό (4/3) του Αλκαζάρ για ΑΕΛ και Παναιτωλικό, σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι παραμονής που δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Ετσι τα «καναρίνια» παραμένουν στο «+1» από τους «βυσσινί», ενώ σε πιθανή ισοβαθμία των 2 ομάδων όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων που θα έχουν, η οποία επί του παρόντος είναι ίδια.

Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Μπέρτο, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Στίφλερ, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα στον άξονα, τους Ακούνια, Μπεν Χατίρα, Πινακά μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ντουρμισάι στο «9».

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιγγάρα, Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς,Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά,Ταχάρ στον άξονα, τους Μεντόσα, Αριγίμπι στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Βέργο.

Ο ΚΝΕΤ «ΝΙΚΗΣΕ» ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΛ να «φορτώνει» την αριστερή της πλευρά, όπου βρίσκονταν οι Γιακιμόφσκι, Ακούνια. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πολύ από εκεί και στο 8' έφτασαν μια ανάσα από το ανοίξουν το σκορ, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Καρασαλίδη μετά από τακουνάκι του Πινακά. Ο νεαρός φορ ανέλαβε και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, όμως ο Κνετ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα (12') ήταν η σειρά των «κυανοκίτρινων» να φλερτάρουν με το γκολ όταν ο Εντινγκά σούταρε από κοντά (σε στατική φάση) αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και ο αγώνας αποκτούσε ρυθμό.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» ΤΩΝ ΜΕΝΤΟΣΑ, ΝΤΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΑΡΔΗΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Οι γηπεδούχοι μέχρι το 25' ήταν ένα κλικ πιο δραστήριοι πάντα από τη συγκεκριμένη πτέρυγα όπου εκείνη τη χρονική στιγμή είχε 3/7 εύστοχα γεμίσματα, τότε όμως οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τον Ντίας μπροστά από τον Τσιγγάρα και ο Μεντόσα ανέλαβε πιο ελεύθερο ρόλο. Οι «κυανοκίτρινοι» πήραν μέτρα, έφταναν μέχρι το 1/3 των «βυσσινί» και μεταξύ άλλων σημείωσαν ένα γκολ με τον Βέργο (όμορφο σε εκτέλεση και δημιουργία) που όμως ακυρώθηκε γιατί ο επιθετικός τους ήταν εκτεθειμένος.

ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα λήξει χωρίς σκορ, όμως στο 44' «μίλησε» ο Ντουρμισάι. Ο φορ των «βυσσινί» κατέβασε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε το σώμα του, σούταρε και έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία του Κνετ. Ετσι το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΛ μπροστά με 1-0 και την ψυχολογία της στα ύψη.

Ο ΒΕΡΓΟΣ ΣΚΟΡΑΡΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΛ

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά. Στα πρώτα λεπτά πρέσαρε την πρώτη μπάλα και στο 50' έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Μεντόσα έπαιξε έξυπνα και όμορφα κάθετα για τον Βέργο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Νάγκι στην κλειστή του γωνία. Μάλιστα αυτό ήταν το 3ο φετινό του τέρμα στη σεζόν και τα προηγούμενα 2 ήταν κόντρα στους «βυσσινί», στον πρώτο γύρο. Αυτόματα η αναμέτρηση ξεκίνησε από το «μηδέν» και σταδιακά στην εξίσωση των «μονομάχων» έμπαινε ο όρος διαχείριση. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι σα να περίμεναν. Στα επόμενα λεπτά οι «βυσσινί» έπαιρναν μεν κεφαλιές σε στατικές μπάλες όμως δεν έφτιαχναν «καθαρή» φάση, ενώ την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στο 60' κοντά στο 1-2 όταν ο Μεντόσα έψαξε ξανά τον Βέργο με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ «εξουδετερωμένο», αλλά ο Μαξιμένκο έδιωξε προ του αντίπαλου στράικερ που ήταν μόνος με κενή εστία.

Η ΑΕΛ «ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ» ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΥΝΙΑ, ΜΠΕΡΤΟΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έπαιξαν φουλ επίθεση με την είσοδο του Μουκάντζο, όπου και «γύρισαν» τη διάταξή τους σε ένα 4-4-1-1, με τον τελευταίο κοντά στον Ντουρμισάι. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και για περίπου 3-4 λεπτά ο αγώνας παίζονταν μέσα στα καρέ του Κνετ και οι «βυσσινί» απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πιο συγκεκριμένα με τους Ακούνια (αρχικά με προβολή του όπου Τσιγγάρας έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ και ύστερα με κεφαλιά) και Μπέρτο (το σουτ του πέρασε «ξυστά» δίπλα από το δοκάρι), οι οποίοι «άγγιξαν» το 2-1.

ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΒΕΡΓΟ

Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι (με την είσοδο του Μαλή) «γύρισαν» σε τριάδα στα στόπερ και έκτοτε ναι μεν οι «βυσσινί» κρατούσαν μπάλα και είχαν μεταφέρει το παιχνίδι στο «κυανοκίτρινο» μισό, δεν έβγαλαν κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και ήθελαν να παίξουν στην κόντρα, όπου μάλιστα ο Βέργος λίγο πριν το φινάλε απείλησε με το κεφάλι.

MVP: Ο Κνετ. Ο Αυστριακός γκολκίπερ εκτινάχθηκε στο 8' και είπε «όχι» στον Πινακά από τα 11 βήματα. Ηταν σταθερότατος σε όλο το ματς.

Στο ύψος του: Οι Ακούνια, Ντουρμισάι έχουν κάνει πάρα πολύ καλό ματς για την ΑΕΛ, ενώ ο Γιακιμόφσκι είχε (ξανά) εξαιρετικά χτυπήματα σε στατικές μπάλες. Για τον Παναιτωλικό ξεχώρισαν οι Βέργος, Μεντόσα, Ντίας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπεν Χατίρα. Δεν κατάφερε να παίξει κάθετα και να γίνει απειλητικός για τα καρέ του Παναιτωλικού.

Η «γκάφα»: Ο Ακούνια ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου σε συνολική απόδοση, όμως στις αρχές του δεύτερου μισού και λίγο μετά το 1-1 η ΑΕΛ βγήκε στο τρανζίσιον χάρις σε εκείνον, όμως η τελική του πάσα για τον Μπεν Χατίρα που έκανε κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ήταν πάρα πολύ δυνατή και δεν έγινε ευκαιρία.

Το «στραγάλι»: Σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και ακυρώθηκε το γκολ του Βέργου. Ο Ευαγγέλου και το VAR δεν έδειξαν κάτι (και σωστά) σε «βυσσινί» «φωνές» για μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς επί του Βέργου, όμως ο ρέφερι «χάρισε» κάρτες, κυρίως στον Γιακιμόφσκι σε 1-2 περιπτώσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ είχε περισσότερες «καθαρές» φάσεις (μεταξύ άλλων και το χαμένο πέναλτι), όμως άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, ενώ ο Παναιτωλικός είχε από μία καλή στιγμή στο 0-0 (με Εντινγκά) και 1-1 (Βέργος).

ΑΕΛ: Ναγκί, Μπέρτος, Στίφλερ, Μαξιμένκο, Πινακάς (67' Μουκάντζο), Μπεν Χάτιρα (87' Γκράουρ), Κολομπίνο, Χουσίνο (46' Ηλιάδης), Ακούνια, Γιακιμόφσκι (84' Τσόσιτς), Ντουρμισάι (84' Νούνιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Καρασαλίδης, Εντιγκά (86' Ντάλσιο), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (86' Μανθάτης), Αριγίμπι (73' Μαλής), Βέργος

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 321 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 22:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.