Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 19:14

«Εικονική» φιλοξενία της συγγραφέως Φ. Λαπατά στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 31/3/2021 το σχολείο μας φιλοξένησε «εικονικά» τη διακεκριμένη συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά συμμετέχοντας στη τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου στη ζωή μας»

Η παρουσία της βραβευμένης και πολυγραφότατης συγγραφέα, κας. Φιλομήλα Λαπατά μας άγγιξε, αφήνοντας ανεξίτηλα τα αποτυπώματα της στη ψυχή μας και δίνοντας μηνύματα ζωής σε μαθητές και καθηγητές μιλώντας για τη λογοτεχνία και τα βιβλία της. Με την ανεπιτήδευτη απλότητα της, τον πηγαίο ανθρωπισμό της αλλά και με τον αυθόρμητο καθαρό της λόγο μάγευσε την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας καθηλώνοντας και μεταδίδοντας της φως και ελπίδα. Μοιράστηκε μαζί μας την αλήθεια της, που κατάφερε και ταξίδεψε με το ιστορικό μυθιστόρημά της “Η Επιστροφή”, σε μια σπουδαία περίοδο της ελληνικής ιστορίας(1810-1837.

Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικοί και μη ειδικοί πλέκουν διθυράμβους για το πολύτιμο έργο της, γιατί στα έργα της καταφέρνει αβίαστα να εντάξει τον αναγνώστη στον χώρο και στον χρόνο της ιστορίας, να τον κάνει αυτόπτη μάρτυρα των όσων διαδραματίζονται και να τον καθηλώνει με την αριστοτεχνική πλοκή των γεγονότων, τον αφοπλιστικό αυθορμητισμό και την καθαρότητα του λόγου.
Της ευχόμαστε υγεία, έμπνευση και εις το επανειδείν !!!

Κλείνοντας, θα σας παραθέσω τα σχόλια της κας Φιλομήλα Λαπατά για την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου μας και τους καθηγητές που την καθοδηγούν: Ζέικου Κατερίνα ΠΕ06, Αγγελική Παππά ΠΕ02 και Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02.

«Αν είχαμε περισσότερες καθηγήτριες/παιδαγωγούς σαν και εσάς (έτσι όπως σας γνώρισα σήμερα) το μέλλον της Ελλάδας θα ήταν εξασφαλισμένο.

Το βιντεάκι που μου στείλατε είναι καταπληκτικό. Δεν χορταίνω να το βλέπω. Το προώθησα, μαζί με το συγκινητικό μήνυμά σας, στο τμήμα ΔΣ των Εκδόσεων Ψυχογιός, ως ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει μια Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων κάτω από το σωστό συντονισμό.»

«Με συγκίνησαν οι μαθητές σας.»

Στον παρακάτω σύνδεσμο, όπως και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ,μπορείτε να δείτε το “βιβλίο” που δημιούργησε η ομάδα φιλαναγνωσίας με σημειώσεις, παρατηρήσεις και την εξέλιξη της ιστορίας του ιστορικού μυθιστορήματος της κας Λαπατά “Η Επιστροφή”.

https://www.storyjumper.com/book/read/101845846/605243d1380f1

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.