Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 10:30

Προκαταβολή σύνταξης πριν το Πάσχα: Σήμερα οι τελευταίες αιτήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πλατφόρμα δεν θα κλείσει, αλλά όσοι υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου και μετά θα λάβουν τα ποσά μετά το Πάσχα

Σήμερα, 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή της σύνταξης, που ανέρχεται στα 360 – 384 ευρώ. Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί περίπου 37.000 αιτήσεις. Οι εν λόγω εν αναμονή συνταξιούχοι θα λάβουν τις προκαταβολές και τα αναδρομικά πριν από το Πάσχα.

Η πλατφόρμα δεν θα κλείσει, θα παραμείνει ανοιχτή, αλλά όσοι υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου και μετά θα λάβουν τα ποσά μετά το Πάσχα.

Ωστόσο το πλήθος των αιτήσεων δεν ήταν αυτό που περίμενε ηγεσία του υπουργείου εργασίας καθώς οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεπερνούσαν στα τέλη Δεκέμβρη τις 150.000.

Οι λόγοι που ο αριθμός των αιτήσεων είναι προς το παρόν μικρός, σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλισης, είναι οι εξής:

1. Πολλοί εν αναμονή συνταξιούχοι ανησυχούν ότι αν υποβάλλουν αίτηση για προκαταβολή θα καθυστερήσει περισσότερο η έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξής του. Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ πάντως διαβεβαιώνει ότι «η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος».

2. Αρκετοί είναι οι οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 15.000 στο πρώην ΕΤΑΑ και πάνω από 20.000 ευρώ στον πρώην ΟΑΕΕ ή πάνω από 4.000 στον πρ. ΟΓΑ και δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή

3. Εν αναμονή συνταξιούχοι αναπηρίας, που δεν έχουν περάσει από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ, δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή

4. Ορισμένοι εισπράττουν ήδη κάποια άλλη σύνταξη, προσωρινή ή οριστική

Πηγή/Φωτογραφία: Μαίρη Λαμπαδίτη - protothema.gr

Διαβάστηκε 305 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.