Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 23:49

Δέκα χρόνια μουσικής πορείας για τον Μουσικό Όμιλο Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» κλείνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του και δίνει το δικό του μήνυμα για την πορεία αυτή. Η ανακοίνωση:

10 ΧΡΟΝΙΑ ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ…10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Αν και διανύουμε δύσκολους καιρούς, ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών» κλείνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του και δίνει το δικό του μήνυμα για την πορεία αυτή. Περίτρανα αποδεικνύει πως η αγάπη και ο ζήλος για δημιουργία μόνο θετικά αποτελέσματα δύναται να φέρουν.

Ο Μουσικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» ιδρύθηκε στις 28 Μαρτίου 2011, ύστερα από ρήξη στις τάξεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσολογγίου, ρήξη όπου θα έφερνε και την αποχώρηση μιας ομάδας μουσικών. Οι ίδιοι, ωστόσο, αργότερα θα αποτελούσαν τους αρωγούς για τη δημιουργία ενός νέου μουσικού ιδρύματος, το οποίο δεν ήταν άλλο από αυτό του Μ.Ο.Μ «Ιωσήφ Ρωγών».

Ο ικανοποιητικός αριθμός μουσικών που συμπληρώθηκε, αποτελούνταν από ανθρώπους οι οποίοι στέγασαν τα όνειρα τους για τη μουσική σε ένα νέο Όμιλο. Το συγκεκριμένο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, ώστε να γίνει ο Όμιλος γνωστός και αγαπητός.

Στην πορεία του χρόνου η φιλαρμονική κατάφερε να συμμετάσχει σε πολλές θρησκευτικές, συναυλιακές και στρατιωτικές εκδηλώσεις. Μερικές εξ αυτών ήταν στο Αίγιο, στην Άρτα, στο Θέρμο, στην Αιγείρα , Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Κορυφαίες στιγμές, όμως, για το σύλλογο μέχρι σήμερα θεωρούνται οι δύο συμμετοχές στο 6ο και 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών το Νοέμβριο του 2013 και του 2017, αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχές από Ελλάδα και από Εξωτερικό, στο Βελλίδειο και στο Μέγαρο Μουσικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μ.ΟΜ. ξεχωρίζει και για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση του με εκδηλώσεις και συναυλίες, λόγου χάρη η βοήθεια στους πολύτεκνους Μεσολογγίου, η συμβολή του στο σύλλογο των αυτιστικών παιδιών αλλά και η συνεισφορά στα παιδιά με αναπηρία ¨Παναγία Ελεούσα¨.
Ο Μ.Ο.Μ. ¨Ιωσήφ Ρωγών¨ με κύριο πυρήνα την φιλαρμονική ορχήστρα και μπάντα στον Μ.Ο.Μ. ¨Ιωσήφ Ρωγών ιδρύει τέσσερα επιπλέον τμήματα (η ορχήστρα ποικίλης μουσικής, η μουσικοκινητική με σύστημα ORFF, οι φλογέρες και η χορωδία για παιδία και ενήλικες). Η διοίκηση του συλλόγου αποτελείται από πέντε μέλη που ψηφίζονται κάθε τρία χρόνια και την εξελικτική επιτροπή όπως προβλέπεται σε κάθε νόμιμο σύλλογο.

Ο σύλλογος και η φιλαρμονική στα 10 χρόνια από την ίδρυση του, καταφέρνει από τον αρχικό κορμό των 35 μουσικών, να διδάσκει μουσική σε πάνω από 140 μαθητές ανήλικους και ενήλικους. Οι διδάσκοντες, σε κάθε τμήμα, προάγουν τη μουσική παιδεία και ανεβάζουν το μουσικό πήχη στην πόλη του Μεσολογγίου.

Ο Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών», στεγάζεται πλέον στο κέντρο της πόλης, ύστερα από ποικίλες προσπάθειας εξεύρεσης χώρου, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό πέτρινο κτήριο στη Χαριλάου Τρικούπη 51. Αποτελείται από αρκετές αίθουσες, που προσδοκούν να στεγάσουν τα όνειρα όλων των τμημάτων της.

Ο καθένας με τον δικό του τρόπο συντέλεσε και συνέβαλε στην εξέλιξη του Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών». Για το λόγο οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν, υποστήριξαν και αγάπησαν το σύλλογο. Με την υπόσχεση να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και όρεξη για το μέλλον.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 356 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.