Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:50 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 21:13

Πιστοποιημένες ποικιλίες ελιάς σε Φυτώρια απ' τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αμφίσσης, Χονδρολιά Χαλκιδικής, Κορωνέϊκη, Κουτσουρελιά, Λιανολιά Κέρκυρας, Μεγαρείτικη, Στρογγυλολιά, Τσουνάτη, Arbequine και Picual.

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ καλεί όσους Φυτωριούχους- Φυτωριακές Επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν τα πρώτα πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς στην χώρα μας, να υποβάλλουν αίτηση στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι πιστοποιημένες ποικιλίες ΕΛΓΟ είναι οι: Αμφίσσης, Χονδρολιά Χαλκιδικής, Κορωνέϊκη, Κουτσουρελιά, Λιανολιά Κέρκυρας, Μεγαρείτικη, Στρογγυλολιά, Τσουνάτη, Arbequine και Picual.
Οι ποικιλίες αυτές διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις σε ότι αφορά την «ποικιλία» τους ταυτότητα, την «καθαρότητά» τους, την καλή και ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών τους και την άριστη κατάσταση φυτοϋγείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφερόμενοι Φυτωριούχοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία