Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  2:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 20:43

Kαι… λίγα ήταν!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τραγικός Παναιτωλικός, ήττα (μόνο) 2-0 στα Γιάννινα ελέω… Κυριακίδη!

Ένας κάκιστος Παναιτωλικός έχοντας τους περισσότερους παίκτες του σε  τραγική μέρα ηττήθηκε απόψε στα Γιάννινα από τον τοπικό Πας με 2-0. Το σκορ μάλιστα δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις για τους γηπεδούχους ελέω του τερματοφύλακα των αγρινιωτών Δημήτρη Κυριακίδη που υποχρεώθηκε σε σωρεία εκπληκτικών επεμβάσεων, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος.

Όσοι περίμεναν να δουν ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ισάξιων αντιπάλων διαψεύστηκαν από πολύ νωρίς μιας και οι γηπεδούχοι πήραν από τις αρχές του αγώνα τα ηνία του παιχνιδιού και έχοντας μια κατοχή μπάλας που ξεπερνούσε κάποιες στιγμές το εξήντα τοις εκατό, άρχισαν να δημιουργούν φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη.

Το πρόβλημα που εντοπιζόταν (για άλλη μια φορά) ήταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής όπου φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η απουσία του Παπάζογλου είναι μεγάλο πλήγμα για τον Παναιτωλικό. Τόσο ο Βασιλούδης όσο και ο Μάρκος Πάουλο- που σήμερα δεν ήταν καλός- αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βγαίνουν συνέχεια στην επίθεση φτάνοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο… χορός των ευκαιριών για τον Πας δεν άργησε να αρχίσει με τον Μανιά να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10’ και ένα λεπτό μετά ο Κυριακίδης άρχισε το δικό του κρεσέντο σταματώντας σωτήρια σουτ του Ακόστα σε τετ- α- τετ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με κάποιες ατομικές πρωτοβουλίες του Ουάρντα και του Κάπελ ο οποίος είχε και τη μοναδική καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο 35’ (έδιωξε σε κόρνερ ο Περιστερίδης) και αφού προηγουμένως ο Κυριακίδης είχε δώσει άλλο ένα «στοπ», στο σουτ του Ίλιτς αυτή τη φορά (26’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως ο ρυθμός έπεσε και εκεί κάπου φάνηκε ο Παναιτωλικός να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο με τον ρυθμό να παραμένει σε χαμηλό τέμπο και το ματς να δείχνει ισορροπημένο χωρίς εκατέρωθεν φάσεις. Μετά το 65’ όμως ο Πας ανέβασε κατακόρυφα στροφές και κλείνοντας τον Παναιτωλικό στα καρέ του ζήτησε επίμονα το γκολ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και υποχρεώνοντας παράλληλα τον Κυριακίδη να… παίζει σχεδόν μόνος του τα Γιάννινα λέγοντας διαδοχικά «όχι» στο 67’, 68’ σε απίθανες φάσεις από κοντά για τους γηπεδούχους την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός έδειχνε πραγματικά ανήμπορος να κρατήσει μπάλα και να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του Πας ενώ ο Γ. Ματζουράκης από τον πάγκο προτίμησε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν μη προβαίνοντας σε κάποια διορθωτική κίνηση.

Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και αυτό τελικά συνέβη στο 73΄με τον Λίλα να ξεμαρκάρεται μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ και να σκοράρει με κεφαλιά σε μια φάση που κοιμήθηκε όλη η άμυνα του Παναιτωλικού και το… κρεσέντο των γηπεδούχων είχε και συνέχεια με πρωταγωνιστή από πλευράς Παναιτωλικού – ποιον άλλο;- τον Κυριακίδη που απέτρεψε στο 77’ το 2-0 σε κεφαλιά του Τζημόπουλου.

Οι –αναγκαίες βάσει εικόνας- αλλαγές για τον Παναιτωλικό έγιναν τελικά από το 80’ και μετά σε ένα σημείο όπου ξεκάθαρα το μομέντουμ, η εικόνα του αγώνα, το σκορ αλλά και η ψυχολογία ήταν υπέρ του Πας και αυτό ουδόλως επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα παρά μόνο το τελικό σκορ το οποίο διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις (92’) με τον Ηλιάδη να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά σε φάση που ξεκίνησε από παιδικό λάθος του Παναιτωλικού στο χώρο του κέντρου…

Το τελικό 2-0 υπέρ του Πας απέδωσε ξεκάθαρα δικαιοσύνη, κάτι που παραδέχθηκε και ο Γ. Ματζουράκης μετά το τέλος του αγώνα, η απορία όμως γιατί ο κόουτς του Παναιτωλικού δεν έκανε τις αλλαγές πιο νωρίς ενώ ήταν ηλίου φαεινότερο ότι το γκολ… ερχόταν, θα παραμείνει. Όπως αναπάντητο θα παραμείνει και το ερώτημα το τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο κακός σήμερα Παναιτωλικός, αν ο προπονητής του αποφάσιζε να κάνει τις κινήσεις από τον πάγκο νωρίτερα. Ενδεχομένως και τίποτα, μιας και σχεδόν όλοι οι παίκτες με φωτεινή εξαίρεση (σε ένα ακόμη ματς) τον Κυριακίδη, βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα.

Για ατομική κριτική, τα αναφέραμε μόλις πριν. Κυριακίδης και ίσως ο Μύγας που προσπάθησε και κράτησε όσο μπορούσε από την πλευρά του τις επιθέσεις του Πας. Μετά, το… χάος.

Με σαφή διάθεση να παίξει έδρα τα σφυρίγματα του Καραντώνη που πάντως δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82’ Γιάκος), Ναδάλες (90’+3’ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90’ Ηλιάδης).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79’ Χαντάκιας), Βασιλούδης (79’ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

Π.Κ.

πηγή: http://agrinionews.gr

GIANNENA-PANETOLIKOSMANTZOYRAKHS77708960-34bc-44df-8104-07a4ba3d849f5adce262-8ac4-4496-a689-7e6bebaba1e7MOYNIOS PANETOLIKOSPANAITOLIKOS-PAS GIANNINAPAS-PANETOLIKOSβασιλουδης παναιτωλικοςμουνιοςΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΓΙΑΝΝΙΝΑΠαναιτωλικος- πας γιαννιναΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1592 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 20:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.