Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 19:08

Καλύβια: Εικόνες με drone από τη γέφυρα στον Αχελώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολύ εντυπωσιακές πανοραμικές φωτογραφίες από την γέφυρα της ΔΕΗ και τη γύρω περιοχή του Αχελώου, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του drone, ο συμπατριώτης μας Βασίλης Γαλατάς, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή κοντά στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, πριν λίγες μέρες.

Να θυμίσουμε ότι, η διώρυγα φυγής που ξεκινά από το φράγμα ΥΗΣ Στράτου, έχει μήκος περίπου 7 χλμ. και έχει κατασκευαστεί με εκσκαφή, με κλίση πυθμένα 0,02%. Η διώρυγα είναι τραπεζοειδούς μορφής ύψους 8 μ. και η τυπική της διατομή (πλάτος πυθμένα, κλίσεις πρανών) διαφοροποιούνται μετά το 3ο χλμ. περίπου.

Στο κατάντη άκρο της διώρυγας φυγής και πριν από την εκβολή της διώρυγας στον Αχελώο, έχει κατασκευαστεί έργο ελέγχου της ροής που αποτελείται από 8 φατνώματα με επίπεδα θυροφράγματα.

Τα θυροφράγματα είναι μέχρι σήμερα μόνιμα στην ανοικτή τους θέση, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει δρόμος που συνδέει τα κοντινά χωριά.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα Στράτου βρίσκεται επί του ποταμού Αχελώου, δυτικά του Αγρινίου και κατασκευάστηκε το 1989, δημιουργώντας την τεχνητή λίμνη Στράτου, την τρίτη κατά σειρά τεχνητή λίμνη του Αχελώου, μετά τις λίμνες Καστρακίου και Κρεμαστών.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Γαλατά για τις φωτογραφίες του.

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 751 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.