Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 21:08

Καλύβια Αγρινίου: Η 11χρονη Νεκταρία ζωγραφίζει για φιλανθρωπικό σκοπό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παράδειγμα αλληλεγγύης και αγάπης αποτελεί για όλους η 11χρονη  Νεκταρία-Παρασκευή Ντόσκα, με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων, η οποία με μια ομολογουμένως συγκινητική πρωτοβουλία, φτιάχνει όμορφες ζωγραφιές με σκοπό να βοηθάει παιδάκια που έχουν ανάγκη!

Όπως μας είπε η μητέρα της Μαρία Λ. Χόντου, όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο όταν άρχισε η πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, με τη Νεκταρία, που πηγαίνει στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού να βρίσκει από μόνη της ¨έξυπνους¨ τρόπους για να βοηθάει παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους συνανθρώπους μας, για τους οποίους μαθαίνει ότι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά μας λέει η μητέρα της Μαρία ότι, τις προάλλες συγκέντρωσε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για ένα κοριτσάκι που ήταν άρρωστο, ενώ πριν λίγες μέρες πούλησε όλες τις ζωγραφιές της προκειμένου να αγοράσει σε ένα άλλο κοριτσάκι καινούρια ρούχα, αλλά και λαμπάδα, τσουρέκι και πασχαλινό αυγό, για το Πάσχα που πλησιάζει, όταν έμαθε πως το έχουν ¨ξεχασμένο¨ οι νονοί της…

Η μικρή Νεκταρία παρά την μικρή της ηλικία, δείχνει έμπρακτα ότι είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και συνεχίζει, με την υποστήριξη των γονιών της αλλά και πολλών συγχωριανών και φίλων, να βοηθάει με τις καταπληκτικές ζωγραφιές της όσους έχουν ανάγκη…

Ήδη έχει ξεκινήσει τη νέα της ¨καμπάνια¨, ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου (την βοηθάει η μαμά της), ώστε την επόμενη φορά να καταφέρει να πουλήσει ζωγραφιές της, για να μαζέψει χρήματα και να αγοράσει λίγα απαραίτητα τρόφιμα προς στήριξη ενός ηλικιωμένου κυρίου που τα έχει ανάγκη.

Μάλιστα μια κυρία από τα Κέδρα Ευρυτανίας έγραψε σε μήνυμά της:

«Μαρία θα ήθελα και εγώ δυο ζωγραφιές και πες στη Νεκταρία ότι θα στείλω τα χρήματα με την πρώτη ευκαιρία… Φίλησέ τη μου και πες της συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την ευαισθησία της, με κάνει πολύ περήφανη! Μπράβο και σε σένα που τη μεγάλωσες έτσι…»

Το μήνυμα της μικρής καλλιτέχνιδας προς όλους μας είναι: «Είμαι η Νεκταρία. Σας αρέσει και θέλατε κάποια ζωγραφιά μου; Τα χρήματα θα τα δωρίσω σε ένα παιδάκι που τα έχει ανάγκη. Να ξέρετε ένα παιδάκι θα γίνει χαρούμενο! Το έργο μου θα συνεχιστεί και για άλλο παιδάκι που έχει ανάγκη… Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια σας!»

Έτσι λοιπόν, το φιλανθρωπικό έργο της Νεκταρίας θα συνεχιστεί, όσο βέβαια την στηρίζει ο κόσμος, όπως για παράδειγμα πολύτιμη ήταν η στήριξη που της πρόσφερε η κα Γκαμπριέλα Ιωάννου στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, ωθώντας τη μικρή μαθήτρια σε νέες ευφάνταστες και πολύχρωμες ζωγραφιές, τα έσοδα των οποίων θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν κάποιους συνανθρώπους μας!

Για όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία, μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας μήνυμα στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/maria.xontou.56/

Πηγή/Φωτογραφίες: kalyvia.gr

Διαβάστηκε 900 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.