Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:12 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 11:55

Ο Τζέραντ πιθανότερος αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φαίνεται πως είναι γραφτό της μοίρας του Γιούργκεν Κλοπ. Οπως το 2015 η Ντόρτμουντ (η ίδια ομάδα με την οποία πήρε δύο πρωταθλήματα και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) ήταν επιεικώς απαράδεκτη, οδηγώντας τη διοίκηση στην απόλυσή του, το ίδιο συμβαίνει και φέτος.

Την περασμένη σεζόν πανηγύρισε με τη Λίβερπουλ ένα ιστορικό πρωτάθλημα, μετά από τριάντα χρόνια, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο από το «Ανφιλντ» και οι στοιχηματικές έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Φαβορί είναι ένας θρύλος του συλλόγου: ο Στίβεν Τζέραρντ. Αν πάλι από το στοίχημα προτιμάτε την αδρεναλίνη του καζίνο, υπάρχουν φρουτάκια δωρεάν, για παιχνίδι χωρίς ρίσκο.

Η Λίβερπουλ του Κλοπ έχει ξεχάσει πώς είναι να νικάς εντός έδρας. Εξι διαδοχικές ήττες, οκτώ ματς χωρίς νίκη και η τελευταία φορά που πήρε τρεις πόντους στο γήπεδό της ήταν στις 16 Δεκεμβρίου, κοντά τρεις μήνες πριν. Ετσι η Λίβερπουλ έχει βυθιστεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, στο -22 από την πρωτοπόρο Σίτι. Οι Αγγλοι θεωρούν ότι ο Κλοπ είναι ο δεύτερος πιθανότερος να απολυθεί από τους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω μόνο από τον Στιβ Μπρους, ο οποίος έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων της Νιουκάστλ και οι παίκτες ζητούν ανοιχτά την απομάκρυνσή του.

Είναι αβέβαιο αν η Λίβερπουλ θα περιμένει ως το φινάλε της σεζόν για να πάρει αποφάσεις, ή αν θα επιχειρήσει να αλλάξει άμεσα την κατάσταση ώστε να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Ισως την παράτασή του την εξασφάλισε ο Γερμανός με την πρόκριση επί της Λειψίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο καιρός θα δείξει και τα επόμενα ματς πρωταθλήματος είναι κρίσιμα.

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Κλοπ

Οπως και να έχει, είναι δύσκολο να βρίσκεται ο Κλοπ στο τιμόνι της Λίβερπουλ την ερχόμενη σεζόν. Ηδη η μάχη της διαδοχής έχει αρχίσει και μεγάλο φαβορί για να πάρει τη θέση του είναι ένας πραγματικός θρύλος της Λίβερπουλ: ο Στίβεν Τζέραρντ, που υπηρέτησε το σύλλογο για 26 χρόνια, κατέκτησε τα πάντα, όχι όμως το Πρωτάθλημα που τόσο λαχταρούσε. Ο Αγγλος κόουτς, που κλείνει τα 41 πριν το φινάλε της φετινής σεζόν, πανηγύρισε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο του μεγάλο τρόπαιο ως προπονητής, οδηγώντας τη Ρέιντζερς στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από δέκα χρόνια και το μαρτύριο του υποβιβασμού στην τέταρτη κατηγορία. Εχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει το βάρος και φυσικά έχει την αγάπη του κόσμου, οπότε μοιάζει ως προφανής επιλογή.

Ως δεύτερο φαβορί παρουσιάζεται ο επί μία πενταετία παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ, ο Σάμπι Αλόνσο. Ο 39χρονος Βάσκος είναι σήμερα προπονητής της Β’ ομάδας της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αν πάντως η Λίβερπουλ θελήσει να επιμείνει… γερμανικά, δεν αποκλείεται να κινηθεί για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, Στα 33 του κουβαλάει ήδη πέντε χρόνια εμπειρίας στο μεγαλύτερο επίπεδο ως προπονητής και έχει οδηγήσει τη Λειψία στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της, διεκδικώντας φέτος το πρωτάθλημα στα ίσια από την Μπάγερν.

Από εκεί και πέρα, στα αουτσάιντερ συγκαταλέγονται ονόματα όπως του Ντιέγκο Σιμεόνε, του Ράφα Μπενίτεθ, του Αντόνιο Κόντε, αλλά και του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Διαβάστηκε 337 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 12:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.