Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:52 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 19:35

Λειτουργία Αθλητικού Μουσείου για 4η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ετήσια βάση τα προηγούμενα 3 χρόνια, το αθλητικό μουσείο το επισκέφθηκαν πάνω 3.500 άτομα!

Ο αθλητισμός, η τέχνη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες η φετινή θεματολογία

Άνοιξε τις πύλες του για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο, το Αθλητικό Μουσείο το οποίο κάθε χρόνο διαθέτει διαφορετικά εκθέματα και νέα θεματολογία. Φέτος, το θέμα της έκθεσης, που φιλοξενείται στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, είναι ο αθλητισμός, η τέχνη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Τα εκθέματα συνδέουν τις καλές τέχνες και άλλες ακόμη, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η ποίηση, η αφίσα, η φωτογραφία, η χαλκογραφία, το σκίτσο, η γελοιογραφία, το γραμματόσημο και πολλά ακόμη, με κάθε μορφή άσκησης.


2 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_-2
5 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_-2

Τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του, σε ετήσια βάση, επισκέφθηκαν το Αθλητικό Μουσείο τουλάχιστον 3.500 άτομα! Την πρώτη χρονιά η έκθεση αφορούσε του Ολυμπιακούς Αγώνες από το 776 π.Χ έως το 2004, την δεύτερη την μπάλα, το παπούτσι, το μπαστούνι, τη ρακέτα, και ότι άλλο χρησιμοποιείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η περσινή το ποδόσφαιρο, το τοπικό, το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο.

Την παρούσα έκθεση, που επισήμως άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 1η Μαρτίου, ήδη την επισκέφθηκαν οι αθλητές που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης», αλλά και το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

3 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_-2

«Σκοπός είναι το μουσείο να «ανοίξει» για τους κατοίκους όλης της Αιτωλοακαρνανίας και να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών του μουσείου. Το μουσείο θα είναι στην διάθεση των συμπολιτών μας έως και το τέλος Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο εξάλλου. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις καθημερινές από τις 9.00 έως τη 13.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 20.00 το βράδυ και μόνο κατόπιν ραντεβού τα Σαββατοκύριακα. Πληροφορίες για επίσκεψη, θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο της γραμματείας της ΓΕΑ 26410-24767 και στο κινητό 6977-591-714. Για την επίσκεψη στο μουσείο δεν υπάρχει εισιτήριο, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στη νεολαία της περιοχής και στην κουλτούρα του τόπου μας και κυρίως θέλουμε να μυήσουμε τα παιδία και τους εφήβους στον αθλητισμό και την ιστορία του» τόνισε ο Διονύσης Μπαμπαρούτσης , ο άνθρωπος που υλοποίησε την δημιουργία του μουσείου.

4 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_-2

Το μουσείο αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει σε ολόκληρο τον Δυτικό Άξονα της χώρας, από την Καλαμάτα δηλαδή έως και την Ηγουμενίτσα και γι’ αυτό χρειάζεται την συμπαράσταση του κόσμου της περιοχής που ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό, και όχι μόνο. Το εγχείρημα του Αθλητικού Μουσείου είναι αποκλειστική προσπάθεια του κ. Μπαμπαρούτση, ο οποίος μάλιστα εκτός από τον κόπο και τον χρόνο, διαθέτει και τα χρήματα για το «στήσιμο» και την λειτουργία του Αθλητικού Μουσείου, ενώ φροντίζει ο κάθε επισκέπτης να φεύγει από την έκθεση με ένα μικρό αναμνηστικό δώρο.

Στο όλο εγχείρημα εθελοντικά αρωγοί είναι οι γυμναστές Ευθύμης και Δημήτρης Μπάδας, ενώ συμπαραστάτες είναι η ΓΕΑ, η οποία φιλοξενεί το Αθλητικό Μουσείο στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου που βρίσκεται επί της Πελατείας Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) και ο Δήμος Αγρινίου.

xondros1

 

Διαβάστηκε 1960 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 13:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.