Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 18:04

Μην ξεχνάμε κι αυτό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για το Αγρίνιο. Είναι η ημέρα ίδρυσης του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της πόλης, του ιστορικότερου και σημαντικότερου Συλλόγου της Αιτωλοακαρνανίας. Από τις 9 Μαρτίου του 1926 που άρχισε αυτή η πορεία πέρασαν 95 χρόνια!

Η προσφορά του στον αθλητισμό, το μοναδικό έργο που επιτέλεσε με τις νυχτερινές σχολές, το δέσιμό του με την κοινωνία, είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Θα γίνουν πολλές αναφορές σε όλα αυτά σήμερα που γιορτάζει.

Ας σταθούμε, όμως, σε κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναιτωλικός είναι από τους λίγους Συλλόγους στη χώρα που 95 χρόνια είναι αυτόνομος. Δεν προέρχεται από συγχώνευση άλλων Συλλόγων που προϋπήρχαν ή εμφανίστηκαν στην πορεία. Δεν άλλαξε ποτέ ταυτότητα ή ΑΦΜ. Δεν αναζήτησε «παραθυράκια» ή εξυπηρετήσεις.

Από τη δεκαετία του ’60 που δημιουργήθηκαν οι Εθνικές κατηγορίες, έπαιξε σε όλες. Α’, Β’, Γ’, Δ’, ακόμα και τοπικό! Δεν αντάλλαξε την αξιοπρέπειά του με κάθε λογής «παροχές». Με ψηλά το κεφάλι προχωράει τόσα χρόνια και όταν βρίσκεται ψηλά και όταν βρίσκεται χαμηλά.

Ότι έκανε έως τώρα το έκανε μόνος του. Χωρίς δεκανίκια, πλάτες, βοήθειες φανερές ή κρυφές. Κι αυτό (μαζί με πολλά άλλα) είναι που τον κάνει ξεχωριστό.

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.