Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:03 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 19:33

ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ψυχωμένη ΑΕΛ κυριάρχησε του χαλαρού Παναιτωλικού και με την πρώτη της νίκη στο Αλκαζάρ (1-0 με Πινακά) φώναξε βροντερό «παρών» στην μάχη της παραμονής!

«Ζωντανή» στο κόλπο της παραμονής έμεινε η ΑΕΛ, που κέρδισε σήμερα (28/2) τον Παναιτωλικό με 1-0 και «μείωσε» στους 4 βαθμούς την απόστασή της από τη 13η θέση που οδηγεί στο διπλό μπαράζ. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» απώλεσαν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν ΟΦΗ και Λαμία.

Ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κολομπίνο στο «6», τους Ακούνια, Νικολιά στα άκρα και τον Μπεν Χατίρα πίσω από τους Πινακά, Ντουρμισάι.
Ο Τραϊανός Δέλλας είχε τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ταχάρ στα «6αρο-8άρια», τους Ντάλσιο, Αριγίμπι στα άκρα και τον Ντίας κοντά στον προωθημένο Καρέλη.

Η ΑΕΛ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Στην ανάγνωση των ενδεκάδων γίνεται εμφανές πως οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με ένα άκρως επιθετικό 4-4-2 (οι Ακούνια, Πινακάς εναλλάσσονταν, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το ίδιο σχήμα με το πρόσφατο παιχνίδι τους κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από τα πρώτα λεπτά έγινε... αντιληπτή η προσέγγιση που θα είχαν οι δύο ομάδες, καθώς οι μεν «βυσσινί» έμεναν ψηλά, τα δε «καναρίνια» τους έδωσαν χώρο και... περίμεναν. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, οι «κυανοκίτρινοι» ήθελαν να τον... σβήσουν και αν μπορέσουν να βγουν στην κόντρα, ενώ οι της Λάρισας να το μεταφέρουν στο αντίπαλο μισό. Η κατοχή κυμαίνονταν στα επίπεδα του 60%-40% υπέρ της ΑΕΛ, η οποία κέρδιζε στατικές φάσεις που δεν εκμεταλλεύονταν (σε μία εξ'αυτών σκόραρε ο Ντουρμισάι αλλά σωστά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ).

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Την ίδια στιγμή τη μοναδική φορά που ο Παναιτωλικός βγήκε με επιτυχία στο τρανζίσιον απείλησε με το τακουνάκι του Ταχάρ (21', μετά από σπάσιμο μπάλας του Ντίας στον Ντάλσιο και παράλληλη του τελευταίου), αλλά τον «τελευταίο» λόγο μέχρι την ανάπαυλα τον είχε ο Πινακάς. Ο νεαρός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 37' με ένα πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση έξω από τα καρέ του Μελίσσα και οι «βυσσινί» πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα ενός γκολ.

«ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ

Ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι παραμονής και ο παράγοντας σκοπιμότητα ήταν πάρα μα πάρα πολύ μεγάλος. Σε περιπτώσεις όπως αυτή ουδείς, εκ των άμεσα ενδιαφερομένων, ασχολείται με το θέαμα. Τι έκανε λοιπόν η ΑΕΛ; «Εσβησε» το ματς. Εκλεισε διαδρόμους, «έσφιξε» τις γραμμές της και σταδιακά πρόσεχε όλο και περισσότερο τα «μετόπισθέν» της. Δίνοντας μάλιστα μέτρα στον Παναιτωλικό αναζητούσε κενούς χώρους και σε 2 περιπτώσεις τους βρήκε με τον Νικολιά. Ο οποίος στην πρώτη έψαξε τον Ακούνια αλλά ο Τσότσαλιτς αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, ενώ στην έτερη βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, αλλά τον «νίκησε» ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Οι οποίοι από την πλευρά τους αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί. Με κακά χτυπήματα στις στατικές μπάλες που κέρδιζαν δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και επειδή έπαιζαν στο όριο για να βγουν στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, υποδείχθηκαν αρκετές φορές σε θέση οφ σάιντ. Παρότι τελείωσαν τον αγώνα με 2 φορ και 5 μεσοεπιθετικούς, απείλησαν ουσιαστικά μόνο με ένα σουτ του Καρέλη στο 71'.

MVP: Ο Κολομπίνο. Ο χαφ της ΑΕΛ ήταν ο μόνος ανασταλτικός παίκτης που ξεκίνησε πλην των 4 της άμυνας, όμως έπαιξε για 2. Ετρεξε πάρα πολύ, κάλυψε χώρους, ζήτημα αν «έχασε» 1-2 «μονομαχίες» και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Στο ύψος του: Ο Πινακάς. Οταν ένα ντέρμπι παραμονής κρίνεται στο γκολ και το οποίο μάλιστα είναι όμορφο στην εκτέλεσή του, αυτόματα ο σκόρερ του παίρνει μεγάλο credit. Η «έμπνευση» του νεαρού φορ ήταν το «μισό» ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Περέιρα. Ο αριστερός μπακ του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να βοηθήσει δημιουργικά, ενώ ανασταλτικό είχε στο δεύτερο ημίχρονο «προβλήματα» από τον Νικολιά.

Η «γκάφα»: Σε ποιο γενικό πλαίσιο τα κακά χτυπήματα του Παναιτωλικού στις στατικές μπάλες. Στο δεύτερο μισό κέρδισε 6-7 γύρω από τα καρέ του Νάγκι, σε καμία δεν έβγαλε καν «υποψία» φάσης.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το γκολ του Ντουρμισάι στο πρώτο ημίχρονο για οφ σάιντ του σκόρερ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το VAR. Ο Διαμαντόπουλος «έχασε» φάσεις για κάρτες.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα κακό ματς, που όλα έδειχναν πως θα κριθεί στο γκολ. Η ΑΕΛ το πέτυχε, είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Νικολιά, ενώ ο Παναιτωλικός στο διάστημα που κράτησε μπάλα δεν φάνηκε απειλητικός.

ΑΕΛ: Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87' Στίφλερ), Νικολιάς (85' Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Περέιρα (87' Βέργος), Μεντίνα (80' Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80' Ντουάρτε), Εντιγκά, Ταχάρ (67' Μάζουρεκ), Ντάλσιο (67' Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.