Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 20:02

Αιτωλοακαρνανία: Στο επίκεντρο των επενδύσεων στις ΑΠΕ – Διεθνείς εταιρείες κατέθεσαν αιτήσεις για μεγάλα φωτοβολταϊκά project

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεπέρασαν τις 2000 οι αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από Ανενώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο του κύκλου Δεκεμβρίου της ΡΑΕ.

Πρόκειται για το νέο απλοποιημένο σύστημα αδειοδότησης που αντικατέστησε την παλιά άδεια παραγωγής μετά την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή. Ως προς τις αιτήσεις που κατατέθηκαν το Δεκέμβριο, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά σε φωτοβολταϊκά έργα, ενώ σημαντικός αριθμός αφορά και σε αιολικά project. Στη λίστα των έργων που αιτούνται για βεβαίωση παραγωγού περιλαμβάνονται επίσης project Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, Μικρά Υδροηλεκτρικά, Υβριδικά, αλλά και έργα Βιομάζας.

Η Αιτωλοακαρνανία κατέχει από τα προηγούμενα χρόνια μια περίοπτη θέση στο γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και παρά το γεγονός ότι αρκετές επενδύσεις είτε αιολικών, είτε φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν προχωρήσει ή βρίσκονται στα σκαριά, συνεχώς προκύπτουν νέες προτάσεις στη ΡΑΕ για ενεργειακές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο leader της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κατέθεσε πρόσφατα αιτήσεις μεγάλα φωτοβολταϊκά ισχύος άνω των 100MW σε τεχνητές λίμνες (Καστράκι, Πουρνάρι, Στράτος) του Αχελώου.

Σημαντική παρουσία όμως έχουν και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν την ανάπτυξη νέων έργων στη χώρα μας. Βάσει των αιτήσεων που κατατέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο ξεχωρίζουν στην Αιτωλοακαρνανία ξεχωρίσουν οι εξής:
-Η Ισπανική Gamesa κατέθεσε έξι αιτήσεις για αιολικά πάρκα, το μεγαλύτερο εκ των οποίων θα έχει ισχύ 54MW στην Αιτωλοακαρνανία.
-Η γαλλική Voltalia προσήλθε με 38 αιτήσεις για μεγάλα κυρίως φωτοβολταϊκά πάρκα με το μεγαλύτερο project να έχει προβλεπόμενη ισχύ 425,7MW στην Αιτωλοακαρνανία.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 475 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία