Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 19:11

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Ο Κλάτενμπεργκ εξηγεί γιατί δεν βγήκε γραμμή VAR στο σωστό οφσάιντ του Μαουρίσιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμπεριέλαβε μόνο μια φάση από τα ματς της 23ης αγωνιστικής και εξήγησε γιατί δεν βγήκε γραμμή VAR στο σωστό, όπως χαρακτήρισε, οφσάιντ κατά την επίτευξη του γκολ του Μαουρίσιο.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δημοσίευσε το βίντεο από την ανάλυση των φάσεων της 23ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Σε αυτήν δεν συμπεριέλαβε καμία άλλη φάση πέρα από εκείνης στο Αγρίνιο, στο ματς του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό, όταν ο Μαουρίσιο σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.

Ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως η απόφαση ήταν σωστή, εξηγώντας ωστόσο τον λόγο που δεν βγήκε γραμμή VAR στη φάση. Ουσιαστικά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής με αυτόν τον τρόπο έκανε ένα μάθημα στους βοηθούς για να μην επαναπαύονται στο VAR καθώς ενδέχεται να υπάρξουν φάσεις που αυτό δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει στο βίντεο:

«Έπειτα από την ανασκόπηση της 23ης αγωνιστικής στης Super League, η ΚΕΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ωστόσο στον αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός υπήρξε μια τετράλεπτη καθυστέρηση στην αξιολόγηση περιστατικού που αφορούσε τέρμα στο οποίο είχε υποδειχθεί οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή.

Το οφσάιντ ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δεύτερος τελευταίος αμυνόμενος καλυπτόταν πλήρως από έναν επιτιθέμενο συνεπώς ο VAR δεν μπορούσε να λάβει και να χρησιμοποιήσει ένα σημείο αναφοράς για να επιτρέψει στην τρισδιάστατη τεχνολογία να λειτουργήσει.

O VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες χωρίς επιτυχία και τελικώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη του οφσάιντ.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση όπου ένας αμυνόμενος καλύπτεται πλήρως και υπογραμμίζει τη σημασία οι εντός αγωνιστικού χώρου αξιωματούχοι αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για οφσάιντ».

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.