Σάββατο, 6η Μαρτίου 2021  2:28 μμ
 
SITE DESCRIPTION
wm small
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 23:38

Η "Διέξοδος" κυκλοφόρησε και την αγγλική έκδοση του βιβλίου «Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «Διέξοδος» κάνοντας πράξη το φετινό σύνθημά της «Στοχεύουμε & Υλοποιούμε» και εκμεταλλευόμενη την προσωρινή, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αναστολή της λειτουργίας των δύο Μουσείων της και της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο.

Πρόκειται για την έκδοση «Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός» σε αγγλική μετάφραση που πραγματοποίησε ο συνεργάτης της καθηγητής Αγγλικών Νίκος Χαντζής.

Το βιβλίο "Salt - the white treasure" είναι ένας έγχρωμος αναλυτικός οδηγός 40 σελίδων που συνέγραψε η υπεύθυνη του Μουσείου Δέσποινα Κανελλή.

Μέσα από τις σελίδες του, ο αναγνώστης πληροφορείται ο,τιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας αλλά και τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την τέχνη και τη θρησκεία. Γνωρίζει τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων τους και τις 14.000 χρήσεις τους. Ενημερώνεται για τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής του αλατιού, για τις ενεργείς και εγκαταλειμμένες αλυκές όλης της χώρας και για τις τέσσερις Αλυκές που έχουν λειτουργήσει στο Μεσολόγγι από τον 14ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Νίκου Σιάμου, ο γραφιστικός σχεδιασμός του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, η εκτύπωση έγινε στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών Ασημακόπουλοι, ενώ την επιμέλεια και συντονισμό της εκδόσεως είχε, όπως και στα υπόλοιπα 37 βιβλία της «Διεξόδου», ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης.

Το βιβλίο διατίθεται στο Μεσολόγγι μεν από το Μουσείο Άλατος και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).

© 2021 Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος"

Διαβάστηκε 62 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα