Σάββατο, 6η Μαρτίου 2021  2:54 μμ
 
SITE DESCRIPTION
wm small
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 10:38

«Γνωρίζοντας από κοντά τον πλανήτη Άρη»: Διαδικτυακή διάλεξη της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος (Σαβ 20/2/2021 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Γνωρίζοντας από κοντά τον πλανήτη Άρη» διοργανώνει η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος με ομιλήτρια τη Δρ Όλγα Συκιώτη – Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, σήμερα, Σάββατο 20/2, στις 19:00.

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία:

Η εκδήλωση στο facebook

Λίγα λόγια για το θέμα:

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι πολυπληθείς διαστημικές αποστολές στον Άρη τόσο με δορυφόρους σε τροχιά όσο και με ερευνητικά ρόβερ στην επιφάνειά του δείχνουν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τον «κόκκινο» πλανήτη με απώτερο στόχο τον εποικισμό του.
Το 2021 φτάνουν 3 αποστολές με διαφορετικούς ερευνητικούς σκοπούς. Η πρώτη διαπλανητική αποστολή για τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα – HOPE, η πρώτη επίσης για την Κινεζική διαστημική Υπηρεσία CNSA – Tianwen-1 και το πολλά υποσχόμενο νέο rover της NASA – Mars 2020 Preserverance rover, είναι αρκετά για να μας κινητοποιήσει ξανά το ενδιαφέρον για τον γειτονικό μας πλανήτη και να τον γνωρίσουμε πιο καλά από κοντά, την θέση του, την γεωμορφία του, τη γεωλογία του και τα μελλοντικά σχέδια του ανθρώπου εκεί.

Η ομιλήτριά:

Κατόπιν της τιμητικής αποδοχής της πρόσκλησής μας, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τη Δρ. Όλγα Συκιώτη, Κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα είναι η Γεωλογική Τηλεπισκόπηση με έμφαση στην ανάπτυξη/εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης και απεικονιστικής φασματοσκοπίας σε δορυφορικά δεδομένα για την ανίχνευση και αποτύπωση της λιθολογικής/ορυκτολογικής σύστασης χερσαίων επιφανειών.

Λίγα λόγια την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτική Ελλάδος

Η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτική Ελλάδος – ¨Ηρακλής¨ με έδρα το Αγρίνιο, ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων.
Από το 2020 η αστροπαρατηρησιακή ομάδα Ιωαννίνων “Ανδρομέδα” προσαρτήθηκε στην αστρονομική μας εταιρείας ως παράρτημά της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/AAEDE.HRAKLIS
https://www.facebook.com/groups/aaedehraklis
https://radiotelescope-erakles.webnode.gr/

agrinionews.gr 
Διαβάστηκε 98 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα