Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:22 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 13:38

Ποδηλατώντας στα Καλύβια με τους ¨Κουρσάδες Αγρινίου¨

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Ποδηλάτες δρόμου ή πιο απλά Κουρσάδες Αγρινίου, είναι μια μεγάλη ομάδα φίλων που αγαπούν το ποδήλατο και τις διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή, εκτός αστικού κέντρου, οι οποίοι πολλές φορές επιλέγουν τα Καλύβια σαν ενδιάμεσο προορισμό για τις ποδηλατοβόλτες που κάνουν πολύ συχνά.

Όπως μας εξηγεί το μέλος της ομάδας, Γιάννης Ουρανής, το ποδήλατο είναι ένα αγαπημένο μέσο μετακίνησης αλλά και αγωνιστικών διαδρομών για ερασιτέχνες αθλητές και τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από τις δράσεις μας το πόσο σημαντική για τη ζωή μας είναι η ποδηλασία. Είμαστε μια μεγάλη παρέα με ηλικίες τα 30 συν, που αγαπάνε το ποδήλατο!

Έτσι, συχνά μέσω της ομάδας ¨Κουρσαάδες Αγρινίου¨ που έχουμε στο facebook  διοργανώνουμε, αρκετές θα έλεγα φορές την εβδομάδα, διάφορες ποδηλατικές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και του νομού. Πάντα λαμβάνουμε  όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων όπως ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ, φώτα, αντανακλαστικά εφέ στα ρούχα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ατυχήματος…

Με αφετηρία το Αγρίνιο, αγαπημένοι προορισμοί της ομάδας κατά την διάρκεια της εβδομάδας είναι ο ποδηλατικός γύρος Όχθια, Άγιος Γεώργιος, Καλύβια, Πλάτανος, Δοκίμι, Αγρίνιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά, διαδρομές προς το Θέρμο, αποστάσεις δηλαδή γύρω στα 40-50 χλμ. και τα σαββατοκύριακα συνήθως γίνεται μια μεγαλύτερη διαδρομή, κοντά στα 80-100 χλμ. όπως ο γύρος της λίμνης Τριχωνίδας, ο ορεινός Βάλτος, το Μεσολόγγι, κ.ά.

Όπως μας υπογγράμισε ο Γιάννης Ουρανής, το επίπεδο του δρόμου, η γενικότερη, τηρουμένων των συνθηκών, ασφάλεια της διαδρομής προς τα Καλύβια, θεωρεί ότι είναι από τις ιδανικότερες για ποδηλασία και γι΄ αυτό την επιλέγουμε συχνά… Τελευταία φορά περάσαμε από το χωριό σας πριν λίγες μέρες…

Οι ¨Κουρσάδες Αγρινίου¨ είναι μια ομάδα ερασιτεχνών και μια φοβερή παρέα που θα λέγαμε ότι, αποτελείται σχεδόν από ¨επαγγελματίες¨ ποδηλάτες οι οποίοι κανονίζουν διαδρομές και σαν ομάδα τις πραγματοποιούν.Στην ομάδα συμμετέχουν και κοπέλες, ενώ όλοι είναι άτομα πολύ προσεκτικά στην οδήγηση και με πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες στην οδήγησή τους και στηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλον, σαν μια πραγματικά δεμένη οικογένεια!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Ουρανή για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό.

Επισκεφθείτε την σελίδα στο F/B:

https://www.facebook.com/groups/koursades

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.