Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 23:57

Απαλλαγή δημοτικών τελών λόγω πανδημίας: Τουλάχιστον 200 αιτήσεις από επαγγελματίες του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν και με αργούς ρυθμούς στην αρχή εντείνεται το ενδιαφέρον των  επαγγελματιών του Αγρινίου για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη

Τουλάχιστον 200 μέχρι στιγμής επαγγελματίες του Αγρινίου εισήλθαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί και αιτήθηκαν την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων.

Η πλατφόρμα για την απαλλαγή είναι αυτή που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΕ και ενεργοποιήθηκε για το Αγρίνιο μετά την ανάλογη απόφασή που έλαβε ο Δήμος Αγρινίου, ώστε να βοηθήσει του επαγγελματίες που είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ο Βασίλης Φωτάκης

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Φωτάκη: «μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον 200 επαγγελματίες. Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται αμέσως μετά την υποβολή της εκάστοτε αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η απαλλαγή αφορά και τα δύο lockdown. Ωστόσο, επειδή τα πράγματα είναι λίγο ρευστά, αρχικά θα γίνει η απαλλαγή για τους πρώτους επτά μήνες και μετά σε δεύτερη φάση θα προστεθεί και το χρονικό διάστημα, που θα χρειαστεί, ώστε να έχουν απαλλαγή οι αιτούντες επαγγελματίες απ’ όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί το lockdown. Αρχικά γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων που μας δίνονται, ύστερα γίνεται η διασταύρωση των ημερομηνιών των lockdown και στη συνέχεια τα στοιχεία αποστέλλονται στη ΔΕΗ. Η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη των κοινόχρηστων χώρων, συμπεριλαμβάνει και τα στοιχεία που θα λάβουμε από το αρμόδιο τμήμα του δήμου Αγρινίου».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει ο δήμος Αγρινίου η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών θα προσφύγει στον δήμο για την απαλλαγή των δημοτικών τελών, ωστόσο η διαδικασία γίνεται σταδιακά.

Ο Σωκράτης Κωστίκογλου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου αναφέρει: «μετά από την ενημέρωση που είχαμε από τον δήμο Αγρινίου, με την σειρά μας ενημερώσαμε όλους τους συναδέλφους ώστε να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Καλό είναι όλοι οι συνάδελφοι να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα τέλη».  

Πως γίνεται η αίτηση

Η διαδικασία είναι απλή και εξελίσσεται με τέσσερα βήματα: Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr , γίνεται σύνδεση στο σύστημα  μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή/ και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων. Αφού γίνει επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση, ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας. Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από τον Δήμο Αγρινίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 390 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία