Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 17:55

Super League: Το πρόγραμμα των «μελλοθανάτων» της ουράς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η ΑΕΛ έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και μέχρι το φινάλε «χρωστούν» 12, 15 και 14 ματς αντίστοιχα, εκ των οποίων πολλά είναι μεταξύ τους

Το χθεσινό αποτέλεσμα του Αγρινίου όπου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1, άφησε χαμηλά τα «καναρίνια» και πλέον έχει παγιωθεί ένα γκρουπ τριών ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και της 13ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Οι «κυανοκίτρινοι», η Λαμία και η ΑΕΛ φαίνεται πως θα δώσουν τη σχετική «μάχη» μέχρι τέλους και επειδή μάλιστα σε μεγάλο βαθμό έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα play off, υπάρχει πλέον εικόνα για τα εναπομείναντα παιχνίδια τους.

Με το σκεπτικό πως ο Αστέρας Τρίπολης θεωρείται απίθανο να μην μπει στην εξάδα (βρίσκεται στο +11 από τον 7ο με 5 ματς να απομένουν), στα play out θα συμμετάσχουν, εκτός των τριών προαναφερθέντων, και οι Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Βόλος, ΟΦΗ και Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί οι ομάδες θα δώσουν 7 ματς και θα παίξουν όλοι με όλους από μία φορά, ενώ όσες τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια στην 7η, 8η, 9η και 10η θέση θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός, ενώ η 11η, η 12η, η 13η και 14η στο αντίστροφο (3 μέσα/4 έξω).

Την ίδια στιγμή Λαμία και ΑΕΛ «χρωστούν» παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα η πρώτη 3 και οι «βυσσινί» 2, αμφότερα κατά σύμπτωση με τη Λαμία! Το ένα είναι εκείνο του δεύτερου γύρου που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο (6/2), δεν έγινε ποτέ και η τύχη του θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και το έτερο του πρώτου γύρου στο Αλκαζάρ, που αναβλήθηκε τότε λόγω κρουσμάτων Covid-19 και έχει οριστεί για τις 24/2. Παράλληλα οι της Φθιώτιδας έχουν να παίξουν και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, επίσης σε μία αναμέτρηση που αφορά τον πρώτο γύρο.

Ετσι ο Παναιτωλικός των 13 βαθμών έχει μπροστά του 12 παιχνίδια όπου θα παίξει (πάντα με γνώμονα ότι δεν θα αλλάξει η 6άδα) από δύο φορές με ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης, Βόλο και από μία με Αρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Λαμία, Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Λαμία των 11 θα δώσει 15 αγώνες όπου θα αντιμετωπίσει τρεις φορές την ΑΕΛ, δύο Απόλλωνα Σμύρνης, Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και μία Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Βόλο, ΟΦΗ.

Η ΑΕΛ των 9 έχει ακόμη 14 ματς, εκ των οποίων τρία είναι με τη Λαμία, δύο με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, ΟΦΗ και ένα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Απόλλων Σμύρνης, Βόλο, Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα παραπάνω βέβαια θα ισχύσουν με την υποσημείωση πως δεν θα διαφοροποιηθεί η εξάδα των play off, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι με το παιχνίδι Λαμία-ΑΕΛ που δεν έγινε πριν από μερικές ημέρες θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες αρχές και ενδέχεται να κατακυρωθεί στους γηπεδούχους.

Το συμπέρασμα; Πως υπάρχει πολύ δρόμος, αφού στο πρόγραμμα οι 3 της ουράς θα συγκρουστούν αρκετές φορές μεταξύ τους και εκεί θα κριθούν όλα. Την ίδια στιγμή και οι 19άρηδες της κατάταξης δεν έχουν εξασφαλιστεί, αλλά όλα δείχνουν πως το παιχνίδι της παραμονής θα παιχθεί σε Αγρίνιο, Λαμία, Λάρισα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (13 βαθμοί/21 ματς)
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Αρης*
Παναθηναϊκός
ΑΕΛ*
Βόλος
Απόλλων Σμύρνης*

PLAY OUT
ΑΕΛ
Απόλλων Σμύρνης
Ατρόμητος
Βόλος
Λαμία
ΟΦΗ
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

ΛΑΜΙΑ (11 βαθμοί/18 ματς)
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Αστέρας Τρίπολης*
Απόλλων Σμύρνης*
ΠΑΟΚ*
ΑΕΛ*
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός*
Ατρόμητος
ΑΕΛ

PLAY OUT
ΑΕΛ
Απόλλων Σμύρνης
Ατρόμητος
Βόλος
ΟΦΗ
Παναιτωλικός
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΛ (9 βαθμοί/19 ματς)
ΑΕΚ
Ατρόμητος*
Λαμία
Παναιτωλικός
ΟΦΗ*
Ολυμπιακός
Λαμία*

PLAY OUT
Απόλλων Σμύρνης
Ατρόμητος
Βόλος
Λαμία
ΟΦΗ
Παναιτωλικός
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Στα play out θα υπάρξει κλήρωση για το ποιος θα είναι γηπεδούχους.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 669 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.