Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 19:27

Ταξιδεύουσα – Ψηφιακή Έκθεση: Ο «Timy9» απογειώνει τη φρίκη και τη φάρσα του καιρού μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο καλλιτέχνης, δεν κάνει τίποτε άλλο, απ’ το να υφαίνει τον ειρωνικό παραλογισμό που πλάθει η ίδια η ζωή. Ένας αγώνας δρόμου μέσα στην κωμικοτραγική αισχρότητα της πραγματικότητας.

Ο «Timy9» απογειώνει τη φρίκη και τη φάρσα του καιρού μας. Οι μορφές του ξεπετάγονται δυναμικά μέσα απ’ τον όλεθρο της ζωής.

Προσεύχεται στους εφιάλτες του και δημιουργεί ένα παράλληλο σύμπαν αντι-ακαδημαϊκού στοχασμού.

Ξεγυμνώνει τη ζωή ως το σημείο εκείνο που την παίρνουν στην κατοχή τους οι συνειρμοί της φαντασίας, αναγνωρίζοντας με δηκτική ωμότητα την προσωπική του αλήθεια.

Σχέδια που μπορεί να δεις στους τοίχους, να αναπνέουν την ελευθερία του δημόσιου βλέμματος, να σχολιάζουν και να σχολιάζονται, να αποδομούν και να αποδομούνται.

Σχέδια καμωμένα με μια λεπτή γραμμή χάραξης ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, φορείς μιας σατιρικής ματιάς ενάντια στη θρησκευτική υποκρισία της αναπαράστασης και τις στυφές τραγωδίες που παράγουν οι εξουσίες.

Ίσως η έκφραση μιας σωματικής δύναμης που ανακατεύει το νέκταρ με τα δηλητήρια, προκαλώντας άγριο γέλιο μες στο λαρύγγι του θανάτου.
Του Αντώνη Αντωνάκου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 437 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.