Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  10:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:17

Τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας αναμένουν την «επανεκκίνηση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά το επιτυχές «crash test» των φροντιστηρίων κατά την προηγούμενη περίοδο που λειτούργησαν, αναμένουν την «επιστροφή» τους και πάλι μετά την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου

«Άναυδοι» έμειναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων με την απόφαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων για την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αλλά τη διατήρηση της τηλεκπαίδευσης στις φροντιστηριακές μονάδες. Όπως αναφέρουν στη «Σ» ανέμεναν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα, ωστόσο προτάσσουν την υγεία και τονίζουν πως οφείλουν να σεβαστούν τις δυσκολίες των καιρών και τις αποφάσεις των επιστημόνων!

Ταυτόχρονα καλούν τους λοιμοξιολόγους να εξετάσουν την έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης και στα φροντιστήρια, καθώς και στο παρελθόν, από το πρώτο lockdown, ακολουθούσαν πιστά τα μέτρα και ανά την Ελλάδα δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα σε φροντιστήριο.

Παράλληλα σεβόμενοι τις αποφάσεις και απευθυνόμενοι στους γονείς, πολλοί εκ των οποίων επιθυμούσαν την επιστροφή των παιδιών τους στις αίθουσες των φροντιστηρίων, αναφέρουν ότι πλέον τα μαθήματα στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης είναι σε άριστο επίπεδο, καθώς αποκτήθηκε η γνώση της διαχείρισης της τηλεκπαίδευσης, ο κατάλληλος  εξοπλισμός και τα παιδιά απέκτησαν την κατάλληλη ηρεμία, η οποία συμβάλει καθοριστικά στην διεξαγωγή των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση τόνισε: «περιμέναμε όπως και στο πρώτο lockdown να ανοίξουν τα φροντιστήρια μαζί με τα σχολεία, το θεωρούσαμε αυτονόητο, μετά όμως από υπόδειξη της επιτροπής λοιμοξιολόγων δεν συνέβη αυτό. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματα κανονικά, αλλά πάντα σεβόμαστε τις αποφάσεις της επιτροπής, είναι θέμα υγείας. Αρκετοί γονείς έχουν προβληματιστεί, αλλά τους λέμε πως δεν πρέπει να απογοητεύονται . Ας δούμε την επανέναρξη των μαθημάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου ως μια αρχή και σύντομα θα λειτουργήσει και ο κλάδος μας κανονικά. Η διδασκαλία που προσφέρεται πλέον από τα φροντιστήρια μέσω της τηλεκπαίδευσης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχουμε εφοδιαστεί με προγράμματα, εξοπλισμό, υπάρχει κανονική ροή στη διδασκαλία και τα παιδιά πλέον έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη της παιδείας και της τηλεκπαίδευσης και έχουν αποκτήσει την ηρεμία που απαιτείται για την καλή διεξαγωγή του μαθήματος, προσαρμόστηκαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παράλληλα ευελπιστούμε πως σύντομα θα λειτουργήσουμε, καθώς στις μονάδες μας όλα τα μέτρα τηρούνται, τα μαθήματα γίνονται σε μικρά τμήματα και οι αίθουσες είναι μεγάλες. Έχουμε την κατάλληλη οργάνωση. Βέβαια η απόφαση των λοιμοξιολόγων προέχει και εμείς σεβόμαστε τις δυσκολίες της εποχής».

Η Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας Ρούλα Αρβανίτη σχολίασε: «σίγουρα πάνε σταδιακά, βήμα – βήμα για να δουν τις εξελίξεις και το υιικό φορτίο. Πιστεύουμε πως τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι καλά προετοιμασμένα, έχουν αποστάσεις τα παιδιά μεταξύ τους, τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τα τμήματα είναι μεταξύ 6 και 10 παιδιών. Ελπίζουμε να ανοίξουμε σύντομα μετά την έναρξη των Γυμνασίων και των Λυκείων. Είναι απαραίτητο να ανοίξουν και τα φροντιστήρια, καθώς ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο και το φροντιστήριο, οι αίθουσες διδασκαλίας. Πιστεύω πως όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν υπόψη οι επιστημοσύνες. Είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά προηγείται να δουν οι ειδικοί την εξέλιξη του υιικού φορτίου, ωστόσο η δοκιμασία που περνούν τα παιδιά μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας είναι μεγάλη και παίζει ρόλο αυτό και στην ψυχολογία τους. Όλα τα φροντιστήρια είναι κατάλληλα οργανωμένα, τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών έχουν μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις για πτυχία».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.