Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 15:15

Μας παρέσυρε το ρέμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΕΛΓΑ, όμως, μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα!

Χείμαρροι ξεχείλισαν, σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις πλημμύρησαν, δρόμοι καταστράφηκαν, καλλιέργειες βούλιαξαν στα λασπόνερα, χωριά ολόκληρα παραμένουν σήμερα αποκλεισμένα, ρέματα πήραν στο πέρασμά τους ρίζες ολόκληρες από ελαιόδεντρα, …ο τοπικός ΕΛΓΑ όμως το ‘χει σε κακό να βγάλει, ακόμη και μετά από μια τέτοια καταστροφή, μια ανακοίνωση!!!

Τα είπαμε και προ ημερών (δείτε ΕΔΩ), τα λέμε χρόνια τώρα. Και ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί αυτή η τουλάχιστον εχθρική στάση έναντι των αγροτών.

Ψάχνοντας πάνε οι άνθρωποι, απεγνωσμένα προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τους ανταποκριτές, που φιλότιμα και με καλή διάθεση κάνουν ότι μπορούν, …αλλά μέχρι εκεί που μπορούν.

Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια, πόσο φοβερό και τρομερό, για έναν Οργανισμό όπως ο ΕΛΓΑ, να βγει επιτέλους απ’ το καβούκι του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταθεί στο πλευρό των αγροτών, ως έχει υποχρέωση άλλωστε να κάνει;

Και γιατί αυτή η αντιμετώπιση;

Είναι στραβό το κλίμα ούτως ή άλλος, έχει τον πόνο του και την απόγνωσή του ο αγρότης που τόσο χτυπήθηκε απ’ τα όσα βιώσαμε χθες, έχει και τα γαϊδουροφαγώματα από πάνω να αντιμετωπίσει.

Γιατί; Τι χρωστάει και σε ποιόν; Μήπως τις εισφορές στον Οργανισμό; Ε, θέλοντας και μη θα τις πληρώσει…. Ας μην ανησυχούν, όσοι ανησυχούν τόσο πολύ!

Ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις, οι λύσεις συχνά είναι πολύ πιο απλές απ’ όσο ενδεχομένως φαντάζεται κανείς.

  • Και το απέδειξε χθες ο Δήμος Αγρινίου, με την ειδική τηλεφωνική γραμμή και την τριών γραμμών τόσο σημαντική ανακοίνωσή του, με την οποία ενημέρωσε τον κόσμο τι να κάνει!

Απλά, καθαρά και έντιμα. Και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Οι αγρότες, όμως, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Αμφιλοχία και στον ορεινό Βάλτο, στα χωριά στην Τριχωνίδα και στα βουνά, στο Ξηρόμερο, για μια ακόμη φορά είναι ο αδύναμος κρίκος.

Δυστυχώς….

Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία