Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:19 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 21:35

Τι θέλουμε στις επαρχίες… φοιτητές «σκέτους» ή φοιτητές με σοβαρά πτυχία ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λέει η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι με το νέο νόμο της Νίκης Κεραμέως, θα κλείσουν αρκετά τμήματα στα περιφερειακά πανεπιστήμια.  Και αφού το λέει αυτό η Σύνοδος των Πρυτάνεων, λένε πολλοί εδώ στην επαρχία, ότι θα πληγούμε από το νόμο αυτό και κάποια στιγμή δεν θα δούμε ξανά φοιτητές στις επαρχίες.

Όμως αυτό είναι το ζητούμενο ή να υπάρχουν φοιτητές που θα σπουδάζουν πραγματικά στην επαρχία, θα διαμένουν στις πόλεις που εδρεύουν τα τμήματά τους και θα το κάνουν αυτό γιατί το πτυχίο που θα τους προσφέρουν τα τμήματά τους θα είναι ελκυστικό θα έχει επαγγελματικά δικαιώματα;

Στο παρελθόν τα πράγματα έγιναν ανάποδα. Τα τμήματα της επαρχίας, όχι όλα φυσικά, αλλά μια μερίδα τους δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όχι των φοιτητών. Όσο η ευημερία με δανεικά κρατούσε, το πρόβλημα ήταν κάτω από το χαλί. Όταν όμως ήρθε η κρίση και έπαψε το… εύκολο χρήμα, είδαμε ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών να «δραπετεύει» μέσω μεταγραφών από τα Τμήματα της επαρχίας. Και στη καλύτερη με παρουσία μόνο στις εξεταστικές. Και αυτό δεν έγινε μόνο για οικονομικούς λόγους. Έγινε και γιατί οι φοιτητές κατάλαβαν λόγω της κρίσης ότι δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια για ένα πτυχίο χωρίς σοβαρό επαγγελματικό αντίκρισμα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.