Σάββατο, 4η Μαίου 2024  12:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 19:34

Με... άρωμα Μεσολογγίου το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα 2016»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε με μεσολογγίτικη παρουσία το τριήμερο φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας με τίτλο “Κερνάμε Ελλάδα 2016”...


Στη Μυρτιά Αιγίου έλαβε χώρα από 19 έως 21 Φεβρουαρίου η «γιορτή γευσιγνωσίας» που αποτέλεσε ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειριών γύρω από τα τοπικά προϊόντα.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις μέρες λειτουργίας του, φιλοξένησε πολύπλευρες δράσεις γαστρονομίας και μαγειρικής από πάνω από 150 σεφ από όλη τη χώρα αλλά και 60 εκθεσιακά περίπτερα τοπικών - και όχι μόνο - επιχειρήσεων του χώρου των τροφίμων και ποτών.

Αξιοσημείωτο είναι πως το τιμώμενο προϊόν της φετινής διοργάνωσης ήταν η κορινθιακή σταφίδα “Vostizza”, ένα προϊόν που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας και της Ελλάδος γενικότερα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με την Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και τον Σύλλογο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας παρασκεύασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τη μεγαλύτερη σταφιδόπιτα του κόσμου μήκους 50 μ. περίπου, (διαστάσεις αξιολόγησης για το βιβλίο Γκίνες), η οποία κόπηκε κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων και μοιράστηκε στους επίσημους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Η περιοχή Μεσολογγίου είχε δυναμική παρουσία με περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου στο οποίο στεγάστηκαν επιχειρήσεις τροφίμων οι οποίες είχαν την δυνατότητα παρουσίασης των προϊόντων τους σε χιλιάδες επισκέπτες.

πηγή: http://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 2058 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.