Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:45 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 14:54

Ανησυχία για ζημίες από τον παγετό στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ζωική και φυτική παραγωγή, από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, εκφράζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μιας και η συνεχιζόμενη παγωνιά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα.

Oι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για την τροφή των κοπαδιών τους καθώς και για τις επιπτώσεις που έχει το κρύο στην παραγωγή γάλακτος ενώ επίσης ζημιές υπάρχουν αναμφίβολα και στην φυτική παραγωγή, ωστόσο όπως ανέφεραν οι όποιες ζημιές δεν μπορούν να φανούν τώρα, αλλά σε ενάμιση μήνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόνισε ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την διοίκηση του ΕΛΓΑ και το υποκατάστημα της Πάτρας για την άμεση καταγραφή των ζημιών όπου υπάρχουν και πρόσθεσε:

«Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα χειρίζεται όλες τις περιπτώσεις με ζημιές τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο από τον παγετό . Καταγράφει τις ζημιές για το φυτικό κεφάλαιο ωστόσο πρέπει πρώτα να φύγουν τα χιόνια για να γίνουν οι αυτοψίες.

Για τις φυτικές καλλιέργειες, ζημιές υπήρξαν σε κηπευτικά σε όλη την περιφέρεια, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τις ζημιές πριν ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες. Οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι μας εξέφρασαν την ανησυχία τους με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ να δηλώνει πως το προσωπικό όταν χρειαστεί και οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα γίνουν οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των γεωπόνων».

Διαβάστηκε 333 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία