Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:07 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 10:10

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, αναμένεται παράταση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προς παράταση οδεύει η επιστρεπτέα προκαταβολή 5, καθώς οι αιτήσεις έσπασαν κάθε ρεκόρ, καθώς άγγιξαν χθες τις 520.000.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, αλλά χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Αν αυτό συμβεί τότε η πιθανή νέα προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι η Δευτέρα ή Τρίτη.

Ενδεχόμενη παράταση πάντως, ώστε να προλάβουν όλοι όσοι θέλουν και πληρούν τα κριτήρια να συμμετάσχουν θα μεταφέρει τις πληρωμές για το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με όλες τις προϋποθέσεις και λεπτομέρειες οι οποίες θα καθορίζουν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι διατηρώντας βεβαίως την πρόβλεψη ελάχιστης καταβολής 1.000 ευρώ.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ενώ η αγορά ήδη γνωρίζει πως οι δικαιούχοι επιστρεπτέας προκαταβολής αναλαμβάνουν την υποχρέωση διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30 Ιουνίου 2021.

Πηγή:dikaiologitka.gr
Διαβάστηκε 299 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία