Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 15:13

Απώλεια βιοποικιλότητας και πανδημίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ακρόαση με θέμα «Αντιμετώπιση της έκτης μαζικής εξαφάνισης και αυξανόμενος κίνδυνος πανδημιών: ποιος είναι ο ρόλος της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.

Η ακρόαση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, θα εξετάσει την απώλεια της βιοποικιλότητας και το βαθμό στον οποίο αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πανδημιών λόγω αλλαγής στη χρήση γης, της κλιματικής αλλαγής και του εμπορίου άγριων ζώων.

Θα συζητηθεί ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030 στην αντιμετώπιση της απώλειας βιοποικιλότητας και στην αύξηση της δέσμευσης της ΕΕ και της παγκόσμιας δέσμευσης για τη βιοποικιλότητα.Η Δρ Anne Larigauderie, Εκτελεστική Γραμματέας της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος, και ο Δρ Hans Bruyninckx, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, θα ανοίξει τη δημόσια ακρόαση.

Στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030

Σήμερα το απόγευμα, οι βουλευτές θα συζητήσουν το σχέδιο έκθεσης του εισηγητή C?sar Luena (S&D, ES) το οποίο ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Επιτροπής για τη βιοποικιλότητα για το 2030 και χαιρετίζει το επίπεδο φιλοδοξίας στη στρατηγική.

Το σχέδιο έκθεσης υπογραμμίζει ότι όλοι οι κύριοι άμεσοι παράγοντες της αλλαγής στη φύση πρέπει να αντιμετωπιστούν και εκφράζει ανησυχία για την υποβάθμιση του εδάφους, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τον μειωμένο αριθμό των επικονιαστών.

Αντιμετωπίζει επίσης τα ζητήματα χρηματοδότησης, ενσωμάτωσης και του πλαισίου διακυβέρνησης για τη βιοποικιλότητα, ζητεί ένα πρόγραμμα «Πράσινο Erasmus» που επικεντρώνεται στην αποκατάσταση και τη διατήρηση, και τονίζει την ανάγκη διεθνούς δράσης, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης των ωκεανών.

Διαβάστηκε 254 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία