Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:07 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 19:22

Η ιστορία του Παναιτωλικός - Ολυμπιακός στη Super League

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας που παραμένουν αήττητες στο «κλουβί».

Πιο συγκεκριμένα σε δέκα αναμετρήσεις, τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ επτά φορές οι Πειραιώτες έχουν φύγει με το «τρίποντο». Οι πρώτες «συγκρούσεις» συναντώνται τις σεζόν 1975-76 και 1976-77 με σκορ 0-1 και 0-0 αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια έγιναν σε επίπεδο Super League και παρουσιάζοναι αναλυτικά παρακάτω:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-1 (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2011-12)

Μια από τις τελευταίες του παρτίδες για παραμονή στην κατηγορία έπαιζε ο Παναιτωλικός, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός με νίκη εξασφάλιζε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο κίπερ Τσέναμο ήταν σε καλή μέρα. Ο Παναιτωλικός, από την άλλη, μαχόταν σθεναρά να κρατήσει το μηδέν, χάνοντας μοναδική ευκαιρία με την κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 25′.

Η λύση για τους Πειραιώτες ήρθε στο 54′ με τον Μιραλάς να πλασάρει ιδανικά κάνοντας το 0-1. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και η πτώση στη Β’ Εθνική έμοιαζε αναπόφευκτη…

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-0 (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2013-14)

Αμφίρροπο ματς στο Αγρίνιο, με το τελικό αποτέλεμα να είναι δίκαιο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Σιόβα, Σαβιόλα. Στο δεύτερο μισό, όμως, ο Παναιτωλικός ανέβηκε στο γήπεδο.

Ιδιαίτερα κινητικοί ήταν οι Μπόγιοβιτς και Καμαρά που απείλησαν την εστία του Ρομπέρτο, ενώ και ο Σφακιανάκης στο 82′ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από το κόρνερ του Γκάλο. Τελευταία σημαντική στιγμή τους ματς, το χτύπημα φάουλ του Χολέμπας, που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο κίπερ Ράφαελ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 1-1 (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2014-15)

Δεύτερη σερί σεζόν που δεν καταφέρνει να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μέρος η ένταση ανέβηκε γρήγορα, με τον Κασάμι να ανοίγει το σκορ με άπιαστη κεφαλιά στο 47′.

Το παιχνίδι άνοιξε και ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισοφαρίσει με τις καλές στιγμές των Κάπελ και Κόρμπου. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς στο 76′, αλλά ο Ράφαελ είπε «όχι»στον Μποτία, σώζοντας την ομάδα μας.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κούσας ισοφάρισε με εκπληκτική κεφαλιά μετά το εξαιρετικό κόρνερ του Θεοδωρίδη. Στον εναπομείναντα χρόνο επικράτησε η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες, με το τελικό 1-1 να μοιάζει δικαιότατο, βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 2-5 (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2015-16)

Συντριβή για τον αφελή Παναιτωλικό. Η ομάδα μας στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος έχοντας κλασικές ευκαιρίες με τους Πάουλο και Ουάρντα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός και σκόραρε δις με τις κεφαλιές του Φορτούνη και Ντα Κόστα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μάλιστα, θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ με τις μεγάλες ευκαιρίες των σκόρερς του.

Παρόμοια εικόνα στο δεύτερο μισό. 0-3 ο Σεμπά στο 56′, κι άλλα δυο γκολ ο Πάρντο σε 69′ και 86′. Οι εντυπώσεις της βαριάς ήττας μετριάστηκαν με τα γκολ του Ουάρντα (88′) και Κάπελ (90′).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-2 (30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2016-17)

Με ένα αμφίρροπο παιχνίδι τελείωσε το πρωτάθλημα για τον Παναιτωλικό. Στο πρώτο μισό η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά από εκει και πέρα η ομάδα μας ανέβηκε στο γήπεδο απειλώντας τον αντίπαλο. Στο 38′, όμως, ο Τσόρι άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του ματς.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τους Πειραιώτες να διαχειρίζονται ορθά το ματς και να «κλειδώνουν» τη νίκη με το ωραίο γκολ του Ελιονούσι στο 79′. Τελευταία σημαντική στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 89′, με τον Κλέσιο να μην μπορεί να σκοράρει απέναντι στον εξουδετερωμένο Καπίνο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 1-4 (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2017-18)

Για περίπου μια ώρα ο Παναιτωλικός κοίταξε στα μάτια τους Πειραιώτες, κάνοντας επιπόλαια λάθη στη συνέχεια. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6′ ο Φορτούνης, μετά, από όμορφη ομαδική συνεργασία. Η ομάδα μας ευτύχησε να ισοφαρίσει με το αυτογκόλ του Ένχελς στο 27′, πηγαίνοντας ισόπαλη στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μισό, όμως, η κακή αμυντική παρουσία του έμπειρου Μόρα έκρινε το ματς.

Στο 62′ ο διεθνής αμυντικός προσπεράστηκε εύκολα από τον Ανσαριφάρντ, που σέρβιρε έτοιμο γκολ στο Φορτούνη. Τέσσερα λεπτά αργότερα υπέπεσε σε μοιραίο λάθος, χαρίζοντας την μπάλα στον Ιρανό φορ που δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3.

Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να μπουν στο ματς στο 80′, αλλά ο Ρόσα δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής (παρενέβη ο κίπερ Πρότο και το δοκάρι). Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε από όμορφη κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-5 (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2018-19)

Βαριά κι αχώνευτη ήττα, που αμαύρωσε την καλή εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά έχοντας δοκάρι με το Μάζουρεκ στο 6′. Τρία λεπτά αργότερα, όμως η «τρικυμία» στην αγρινιώτικη άμυνα διευκόλυνε το Μασούρα, που άνοιξε το σκορ. Στο πρώτο μέρος δε συνέβη κάτι άλλο αξιόλογο.

Στο δεύτερο μισό το γήπεδο έγειρε. Ο Χασάν έκανε το 0-2 στο 50′ και δέκα λεπτά αργότερα ο Γκιγιέρμε το 0-3. Ο Κυριακίδης προσπαθούσε να κρατήσει αλλά ήταν πολύ μόνος του. Ο Καμαρά στο 70′ έκανε το 0-4 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από Ελαμπντελαουί στο 78’…

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ 0-3 (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 2019-20)

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας που παραμένουν αήττητες στο «κλουβί».

Πιο συγκεκριμένα σε δέκα αναμετρήσεις, τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ επτά φορές οι Πειραιώτες έχουν φύγει με το «τρίποντο». Οι πρώτες «συγκρούσεις» συναντώνται τις σεζόν 1975-76 και 1976-77 με σκορ 0-1 και 0-0 αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια έγιναν σε επίπεδο Super League και παρουσιάζοναι αναλυτικά παρακάτω:

Πηγή: titormosnet.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.