Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:19 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:23

«Έτος Κ. Χατζόπουλου» : Πέρασε και δεν «άγγιξε»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αυτή τη γιγαντοαφίσα στο δημαρχείο έμελλε να εορταστεί τελικά το “Έτος Κ. Χατζόπουλου” στο Αγρίνιο. Ο δήμος Αγρινίου δεν κατάφερε να διοργανώσει ούτε μια εκδήλωση για τον Αγρινιώτη πεζογράφο, που το 2020 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από το θάνατό του. Αιτία, ο κορονοϊός. Όχι όμως μόνο ο κορονοϊός…

Η ανακήρυξη του έτους από το δημοτικό συμβούλιο έγινε στα τέλη του Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν το πρώτο lockdown, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία προετοιμασία. Αν υπήρχαν κάποιες εκδηλώσεις στα σκαριά θα έπρεπε να είχαν επισπευσθεί για το καλοκαίρι, αφού όλοι προεξοφλούσαν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε όμως τίποτα στα σκαριά… Ούτε από το δήμο, ούτε από συλλόγους και φορείς της πόλης.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες του αφιερωματικού έτους για τον Κ. Χατζόπουλο, ο Δήμος Αγρινίου έκανε γνωστή τη έκδοση ενός λευκώματος και ενός ντοκυμαντέρ για τον Αγρινιώτη πεζογράφο αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία μέχρι την ανακηρύξη του έτους και πως βιαστικά για να μπορεί στοιχειωδώς να σταθεί ως δικαιολογία η πανδημία ανακοινώθηκαν κάποια πράγματα ακριβώς πριν εκπνεύσει το 2020.

Όταν θες να αφιερώσεις ένα έτος σε κάτι προετοιμάζεται αρκετά πριν και δεν ανακηρύσσεις το έτος το…. Φεβρουάριο. Αυτές οι ευκαιρίες των αφιερωματικών ετών έχουν μια μοναδικότητα, δεν παρουσιάζονται καθημερινά και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τόση επιπολαιότητα.

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν το συλλεκτικό λεύκωμα που εκδόθηκε για τον Κ. Χατζόπουλο να έχει μην έχει την πραγματική φωτογραφία του δημαρχείου με την αφίσα του αφιερωματικού έτους, αλλά ένα κακής ποιότητας φωτομοντάζ; Δεν μπορούσε κάποιος να βγάλει μια φωτογραφία του δημαρχείου; Είναι δυνατόν στο κανάλι του Δήμου Αγρινίου στο YouTube να ανεβαίνουν βίντεο με λάθος γραμμένο το όνομα του Αγρινιώτη λογοτέχνη; Κι όμως αυτός που ανέβασε το βίντεο στο κανάλι του Δήμου Αγρινίου έγραψε τον τίτλο του βίντεο προσθέτοντας ένα “ν” στο Χατζόπουλο… Και χρειάστηκαν περίπου δέκα ημέρες για να το διορθώσουν (πάλι καλά…).


agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.