Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 14:25

Ο Σπήλιος Λιβανός στο τιμόνι του ΥπΑΑΤ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυξημένες προσδοκίες στην Αιτωλοακαρνανία και στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ο ανασχηματισμός, με τη αγροκτηνοτροφική Αιτωλοακαρνανία να δικαιούται να αισιοδοξεί, καθώς τα ηνία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός.

Η επιλογή του κ. Λιβανού στο να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δεν ήταν τυχαία: πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, με προσωπική ενασχόληση σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και με άποψη στα αναπτυξιακά ζητήματα.

Το γεγονός ότι προέρχεται από έναν κατ’ εξοχήν αγροκτηνοτροφικό νομό, με πολλά επιτεύγματα σε ότι αφορά την αγροτική οικονομία, αλλά και με τεράστιες προκλήσεις και πάμπολλα ανοιχτά μέτωπα, σαφώς επηρέασε την κρίση του πρωθυπουργού, ο οποίος και αξιολόγησε παράλληλα την απολύτως θετική στάση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Σπήλιος Λιβανός

Είναι υιός του Διονύση Λιβανού, ανηψιού του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν συνεχεία μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης, ενώ απέκτησε και δύο μεταπτυχιακά στην Αγγλία, από το πανεπιστήμιο του Reading στις διεθνείς σχέσεις και από το πανεπιστήμιο του Bristol στην πολιτική ανάλυση.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2019. Από τον Ιούλιο του 2019 διατέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Υφυπουργός για την Κοινή Αγροτική Πολιτική ο Γιάννης Οικονόμου

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ αρμόδια για την αλιευτική πολιτική είναι η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία, Σεπτέμβριος 1973 και είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά πατέρας ενός παιδιού του Δημήτρη.

Επάγγελμα: Γεωπόνος, δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σπουδές: Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Διαβάστηκε 391 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/