Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:58 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 22:40

Πάλαιρος – Πογωνιά: μια μαγική ακτή (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάλαιρος και Πογωνιά βρίσκονται στα  δυτικά παράλια  της Αιτωλοακαρνανίας είναι ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί.

Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζονται από επισκέπτες,  διαθέτουν καταστήματα εστίασης και διαμονής (Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ, beach bar) μαγευτικές παραλίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και λιγότερο με τη γεωργία και κτηνοτροφία.

Τα δυο χωριά είναι παράκτιοι οικισμοί, χτισμένοι ο ένας απέναντι από τον άλλο, έχοντας στη  μέση την θάλασσα του Ιονίου και συνδέονται μεταξύ τους με μια μεγάλη ακτή τριών χλμ περίπου  που πλημμυρίζει κάθε καλοκαίρι από τουρίστες.

Και μπορεί το 2020 να ανακόπηκε η τουριστική άνοδος της περιοχής λόγω του κορωνοϊού  ωστόσο το καλοκαίρι που έρχεται θα συναντηθούμε ξανά  στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στη  δική μας Πάλαιρο, στην Πογωνιά.
Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο του katounanews παρουσιάζει όλη την ακτή  από την Πάλαιρο μέχρι την Πογωνιά όπως και πανέμορφο πέτρινο γεφυράκι ρωμαϊκής εποχής που της έδωσε και την ονομασία   «Το ποταμάκι».

Katoutanews.blogspot.com

 

Διαβάστηκε 1992 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 22:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία