Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  3:26 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 19:15

Παναιτωλικός: Πέντε φορές στις δέκα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός τις πιο μικρές σε ηλικία ενδεκάδες του πρωταθλήματος

Την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten (με τον Άρη στο Αγρίνιο) ο Παναιτωλικός έγινε η πρώτη ομάδα που παρέταξε ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 25 ετών. Συγκεκριμένα σ’ εκείνο το ματς αγωνίστηκαν παίκτες με μ.ο. 24 χρονών, 7 μηνών, 27 ημερών. Καμία άλλη έως τότε δεν είχε εμφανιστεί σε γήπεδο με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας.

Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό επειδή δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο ή συγκυριακό. Είναι αποτέλεσμα επιλογής, στρατηγικής, σχεδιασμού. Αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι στη λίστα με τις δέκα μικρότερες ηλικιακά ενδεκάδες του πρωταθλήματος έως τώρα, ο Παναιτωλικός έχει πέντε!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήσαμε από τη μεγαλύτερη βάση αθλητικών δεδομένων στη χώρα μας, το soccerbase.gr, η ομάδα μας εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα, εκτός του αγώνα με τον Άρη που προαναφέραμε, τη 10η αγωνιστική (με Παναθηναϊκό) με μ.ο. ηλικίας 25χρ. 2μ. 2ημ., την 5η (με Λαμία) 25χρ. 10μ. 15ημ., την 11η (με ΑΕΛ) 25χρ. 10μ. 26ημ., και τη 12η (με Βόλο) 25χρ. 10μ. 26ημ.

Εκτός των πέντε εμφανίσεων του Παναιτωλικού, στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με τέσσερις και ο Αστέρας Τρίπολης με μία. Καμία άλλη από τις υπόλοιπες έντεκα ομάδες της κατηγορίας, δεν παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 26 ετών.

Πέραν των αριθμητικών δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων, οφείλουμε να επισημάνουμε κι άλλες παραμέτρους που καταδεικνύουν ότι ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στο μέλλον. Όχι στη θεωρία και τα λόγια, αλλά στην πράξη, με επιμονή και στήριξη σ’ αυτό το σχεδιασμό.

Στα περσινά κρίσιμα παιχνίδια των Play-out εμπιστεύτηκε (και δικαιώθηκε) στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο Λιάβας – Κωνσταντόπουλος. Παιδιά που βγήκαν από τα «σπλάχνα» της ομάδας, τα Τμήματα Υποδομής και έπαιξαν στα πιο κρίσιμα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, ο πρώτος σε ηλικία 18 (και κάτι) και ο δεύτερος 17 ετών.

Και συνεχίζουν να αποτελούν «κολώνες» της ενδεκάδας, μεγάλα περιουσιακά στοιχεία του Παναιτωλικού, αλλά κυρίως τη βάση για το μέλλον του. Αναφερόμαστε στους δύο πιο μικρούς σε ηλικία βασικούς παίκτες μας, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο Τσιγγάρας, επίσης… απόφοιτος της Ακαδημίας μας. Και άλλοι που έρχονται από τον ίδιο δρόμο.

Αλλά δεν θα αρκούσε μόνο η δική τους παρουσία για να εμφανίζεται ο Παναιτωλικός ως μία από τις πλέον νεανικές ομάδες της Super League. Υπάρχουν πολλοί, μη γηγενείς, γεννημένοι λίγο πριν ή λίγο μετά το 2000, που παίρνουν φανέλα βασικού ή συμμετέχουν στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας.

Πραγματικά, το μέλλον είναι εδώ. Και θέλει στήριξη για να γίνουν ακόμα πιο μεγάλοι οι «μικροί», ακόμα πιο μεγάλος ο Παναιτωλικός μας.

Πηγή: Ηλεκτρονική έκδοση τους περιοδικού της ΠΑΕ Yellow Power

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα