Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 12:55

Παρασκήνιο: Τα «γκάζια» του Μητσοτάκη σε υπουργούς και μανδαρίνους για τον εμβολιασμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε το τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό στελεχών της κυβέρνησης

Ένα λάθος μήνυμα, τη λάθος στιγμή, και δη από ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να περιγράψει εκ νέου στους πολίτες το πλαίσιο της κορυφαίας και πρωτόγνωρης διαδικασίας του εμβολιασμού, με στόχο την συμμετοχή τους μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Η σφοδρή επίθεση από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν ήταν αυτή μόνο που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και την «εντολή πρωθυπουργού». Ήταν η ίδια η αντίδραση-σχεδόν οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χθεσινό πρωϊνό καφέ στο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους συνεργάτες του να βάλουν αμέσως ένα τέλος στις αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών στα κοινωνικά δίκτυα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό.

«Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας «αντιστέκεται» παρά το απαγορευτικό και ξεκινά η «προσδοκία» του εμβολιασμού, δεν μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκεται με δική της ευθύνη στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση έχοντας ελάχιστα επιχειρήματα στην φαρέτρα της», έλεγε χθες χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος προσπαθώντας να ερμηνεύσει ως απολύτως δικαιολογημένη την ενόχληση του Μαξίμου, που όπως συνέχισε:

«Ναι μεν ήθελε και οργάνωσε τις συμβολικές κινήσεις για να πείσει τον ελληνικό πληθυσμό για την αναγκαιότητα του εμβολίου, αλλά από την άλλη δεν κατάφερε εξαιτίας κάποιων μανδαρίνων να αποτρέψει εγκαίρως αστοχίες και παρατράγουδα στην αφετηρία του κορυφαίου εγχειρήματος. Ναι μεν δόθηκε το καλό παράδειγμα με τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών αλλά η προσπάθεια ξέφυγε από την αναγκαία προβολή των απολύτως απαραίτητων ενσταντανέ».

Το κλίμα που επικρατούσε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέλαβε να εκφράσει στέλνοντας τα σχετικά μηνύματα του πρωθυπουργού προς πάσα κατεύθυνση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα»,  υπογράμμισε η κυρία Πελώνη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 συμπλήρωσε δε με νόημα ότι η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, αλλά κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις που έδωσαν μια λάθος εικόνα.

Εκτός από την κυρία Πελώνη και άλλα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να επισημάνουν ότι όσοι αποφασίστηκε να εμβολιαστούν από τους πρώτους μέχρι χθες ήταν σε κρίσιμα πόστα. «Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη», είπε η κυρία Πελώνη θυμίζοντας την πρόσφατη περιπέτεια του υπουργού Ναυτιλίας και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού.

Αναφορικά με την είδηση ότι 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος προσπάθησε να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας: «Στους 1.128 εμβολιασμούς που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει! Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση- όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω όταν έρθει η σειρά μου».

Η κατάσταση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την σφοδρή επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για «δήθεν δυσαρέσκεια» Μητσοτάκη και εξαπέλυαν πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, διαπιστώνοντας αντιφάσεις: «Μέχρι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήριζε λαϊκιστή τον κ. Τσίπρα που στηλίτευσε το πλιάτσικο κυβερνητικών στελεχών στις πρώτες δόσεις των εμβολίων σε βάρος των γιατρών της πρώτης γραμμής. Σήμερα η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των social media ξέχασε ότι η λίστα με τα ρουσφέτια έφυγε από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και αναγκάστηκε άρον άρον να σταματήσει τους εμβολιασμούς «ημετέρων» διαρρέοντας δήθεν δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη».

Με δηκτικό ύφος και σκληρά λόγια αντέδρασαν και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. «Χθες το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αποκτήσει …ανοσία. Μπροστά στον φωτογραφικό φακό και προκλητικά εμβολιάστηκαν στη θέση ευπαθών ομάδων υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της ΝΔ. Η απόφαση να σταματήσει ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών και κρατικών αξιωματούχων είναι αυτονόητη και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει «άφεση αμαρτιών», υποστήριξε ο κ. Χρηστίδης εκτιμώντας παράλληλα ότι το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει αδιαφάνεια. Η Χαριλάου Τρικούπη έχει ζητήσει πρώτον η σειρά του εμβολιασμού να έχει σε απόλυτη προτεραιότητα τους υγειονομικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες και, δεύτερον την άμεση δημοσιοποίηση του καταλόγου όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση (πλην των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων).

Φώφη Γιωτάκη
Πηγή:protothema.gr
Διαβάστηκε 288 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/