Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:54 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 20:53

Αγρίνιο-Πανδημία : Σημάδια αισιοδοξίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ασθενής με covid εξήλθε νικητής από τη ΜΕΘ του Αγρινίου

Με την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα, μια πολύ ευχάριστη είδηση προέκυψε χθες από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ένας ασθενής με covid ξεπερνώντας τον κίνδυνο αποσωληνώθηκε! Πρόκειται για ένα 68χρονο από την περιοχή των Τρικάλων, που νοσηλεύτηκε για σχεδόν ένα μήνα στην ΜΕΘ του Αγρινίου, ουσιαστικά από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της ΜΕΘ ως Μονάδας αποκλειστικά για πάσχοντες από κορονοϊό. Ο 68χρονος τελικά κέρδισε τη «μάχη» και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, γέμισε χαρά και ικανοποίηση το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, που τον τελευταίο ένα μήνα περίπου έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να «οπλίσουν» τους ασθενείς με δύναμη και με όλα τα μέσα της Επιστήμης για να νικήσουν τον κορονοϊό.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, είτε με τη διασπορά του ιού σε μερίδα του προσωπικού του, είτε με τις συζητήσεις για την έλλειψη μοριακού αναλυτή. Ωστόσο, αυτή η εικόνα και τα όποια προβλήματα σίγουρα δεν συνάδουν με την αυταπάρνηση και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς το προσωπικό του νοσοκομείου και ιδίως αυτό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που έδινε και δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Αυτή η ευχάριστη είδηση, είναι κάτι, που αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε όλοι μας και φυσικά πρωτίστως οι ίδιοι οι υγειονομικοί που βλέπουν τη δουλειά τους να αποδίδει ακόμη και σε περιπτώσεις ασθενών με βαριά συμπτωματολογία.  Εξάλλου, ένα από τα νούμερα της πανδημίας, που δυστυχώς περνά σε δεύτερη μοίρα είναι τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ. 862 με βάση την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Αυτά τα εξιτήρια δείχνουν πως ο ιός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά όχι και ανίκητος.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς του Αγρινίου

Η παρτίδα των πρώτων εμβολίων κατά του κορονοϊού έφτασε χθες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ πρώτος και για συμβολικούς σαφώς λόγους, θα εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας και αναμένεται να γίνουν 250 εμβολιασμοί στους υγειονομικούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Με τη έναρξη της νέας χρονιάς από τις 4 Ιανουαρίου δηλαδή θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο του “Αγίου Ανδρέα” και στο Καραμανδάνειο Παίδων όπως και στα νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πύργου, ενώ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί που θα διενεργούνται θα αφορούν μόνο το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων. Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στο προσωπικό των Κέντρων στα Κέντρα Υγείας.

Δημήτρης Παπαδάκης-Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.