Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:54 μμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 11:52

Kυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «η επανάσταση της τουαλέτας» του Δημήτρη Τζουβάλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός» το μυθιστόρημα «Η επανάσταση της τουαλέτας» του συμπατριώτη μας συγγραφέα Δημήτρη Τζουβάλη.

Μια ιστορία, στην οποία οι έφηβοι μιας πόλης, αποφασίζουν να τιμωρήσουν την υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν υπολογίζει την ύπαρξή τους. Είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη, χωρίς ίδιον όφελος.

Βρίσκουν σύμμαχο την νεράιδα Γιαγιά, τον ταπεινό Φιλόσοφο του Πάρκου, τον επαναστάτη Παπά, τον ιδεολόγο Γιατρό και αναγκάζουν το σύνολο της κοινωνίας να προσχωρήσει σε μια επανάσταση, που οδηγεί στην αυτοκάθαρσή της.

Πεδίο δράσης το Αγρίνιο και το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αρρένων.

Δημήτριος Τζουβάλης
Η επανάσταση της τουαλέτας
Μυθιστόρημα

TIMH:16.50€ ΣΕΛΙΔΕΣ:438 ISBΝ: 978-960-615-332-7

«Η επανάσταση της τουαλέτας», καταφέρνει με τρόπο μοναδικό να ξεδιπλώσει μια σειρά πραγματικών ιστοριών, μυθοπλασίας και ανθρωπίνων σκέψεων και αναζητήσεων, με ρεαλισμό, ιλιγγιώδη φαντασία και σκηνές που άλλοτε αγγίζουν τα όρια της τραγωδίας και άλλοτε τα όρια της Αριστοφανικής κωμωδίας. Το μέσο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να μας ταξιδέψει, όχι μόνο στα μονοπάτια της δικής του φαντασίας και των δικών του αναζητήσεων, αλλά και στα δικά μας ανεξερεύνητα μονοπάτια, είναι μια ιστορία.

Μια ιστορία, στην οποία οι έφηβοι μιας πόλης, αποφασίζουν να τιμωρήσουν την υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν υπολογίζει την ύπαρξή τους. Είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη, χωρίς ίδιον όφελος. Βρίσκουν σύμμαχο την νεράιδα Γιαγιά, τον ταπεινό Φιλόσοφο του Πάρκου, τον επαναστάτη Παπά, τον ιδεολόγο Γιατρό και αναγκάζουν το σύνολο της κοινωνίας να προσχωρήσει σε μια επανάσταση, που οδηγεί στην αυτοκάθαρσή της.

Η «Επανάσταση της τουαλέτας» είναι ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική ροή γεμάτο σκηνές, οι οποίες συνδέονται από την αρχή ως το τέλος, με περιγραφή σε πρώτο πρόσωπο και ζωντανούς διαλόγους της παρέας των εφηβικών του χρόνων, η οποία θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε εφηβική παρέα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Το μυθιστόρημα αυτό, εκτός από την πλούσια γλώσσα, την σφριγηλή δομή, τη συνεχή εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων, που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση ως την τελευταία λέξη του βιβλίου, παρουσιάζει με τρόπο βαθιά ανθρώπινο τα κυρίαρχα χρώματα της κοινωνίας, το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο. Χωρίς όμως να παραλείπονται και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις της. Βαθιά ανθρώπινη ιστορία, μέσα από την διεισδυτική ματιά, ενός ανθρώπου που το ρήμα «ποιώ» υπήρξε συνοδοιπόρος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Ο Δημήτριος Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946. Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο. Σπούδασε μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον.
Από το 2017 έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα. Θεατρικά του έχουν παιχθεί από διάφορα δημοτικά θέατρα και θεατρικές σκηνές και άλλα περιμένουν την σειρά τους. Έμμετρα παιδικά θεατρικά παραμύθια και έμμετρες διασκευές αρχαίας κωμωδίας, έχουν επίσης παιχθεί και μόλις εικονογραφηθούν θα κυκλοφορήσουν κι αυτά. Στίχοι του, έχουν μελοποιηθεί και ερμηνευθεί από τον Μανώλη Λιδάκη, την Μαριώ, τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Λίβανο, τον Χρήστο Ζωγράφο και τον μαέστρο και μουσικό Θοδωρή Λεμπέση. Η συνεχώς επαυξανόμενη συλλογή των ποιημάτων του, τον συντροφεύει από την ηλικία των οχτώ ετών. Διηγήματα και νουβέλες του έχουν εκδοθεί και δρομολογείται η επανέκδοσή τους. Μυθιστορήματά περιμένουν κι αυτά καρτερικά, να βγουν στο φως από το συρτάρι, που χρόνια τώρα τα φιλοξενεί και άλλα γράφονται με την σύμπραξη της κοινωνίας που τον τροφοδοτεί καθημερινά με εικόνες, σκέψεις, και συμπεριφορές.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 690 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.