Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 19:36

Ο διαδραστικός χάρτης με τα κάλαντα της Ελλάδας – Κάνεις κλικ στην περιοχή σου και τα ακούς!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η καθηγήτρια πληροφορικής Χριστίνα Κουτελιδά είχε μια πολύ ωραία ιδέα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης: ανέθεσε στους μαθητές της να βρουν τα κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλοι μαζί δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο με ένα κλικ μπορείς να ακούσεις τη ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη μελωδία της περιοχής σου!

Οι παραδόσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας συναντούν την τεχνολογία και τα ευρηματικά μυαλά των παιδιών μας που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Όπως η ίδια η εκπαιδευτικός έχει δηλώσει σε συνέντευξή της «είναι δύσκολες οι συνθήκες που ζούμε και ειδικά στις περιοχές μας, στα μικρά χωριά, η παράδοση είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πραγματικά με λυπεί το γεγονός πως δεν θα ακούσω φέτος τα κάλαντα από τα παιδιά αλλά με παρηγορεί που θα τα ακούσει κάθε σπίτι μέσα από αυτή την εφαρμογή μας».

Αν και εσείς θέλετε να νιώσετε και φέτος τη χαρά που μας προσφέρουν τα κάλαντα, δεν έχετε παρά να συνδεθείτε με… την παράδοση εδώ!

Η καθηγήτρια πληροφορικής Χριστίνα Κουτελιδά

patrisnews.com

Διαβάστηκε 561 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.