Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 18:03

Ρύθμιση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με την ρύθμιση αυτή, νομιμοποιείται, υπό προϋποθέσεις, ο μέχρι 31.12.2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων στους κλάδους πρόσθετης και κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σημαντικός αριθμός αιτούντων σύνταξης δεν πληρούσε εξ αρχής τις νόμιμες προϋποθέσεις ασφάλισής του στον πρώην ΟΓΑ, είτε έπαυσε κάποια στιγμή να τις πληροί και δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της με αποτέλεσμα ο πρώην ΟΓΑ να προβαίνει, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, ατόκως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω ασφαλισμένοι να μην δικαιούνται σύνταξης, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές και είχαν προσδοκία σύνταξης.

Με την τροπολογία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και νομιμοποιείται ο χρόνος ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου του 2016, εφόσον μέχρι την υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης εξοφληθούν οι εισφορές.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 506 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία