Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:52 μμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 18:03

Σπήλιος Λιβανός: Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μία διμέτωπη κρίση, με εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Η χρονιά που τελειώνει, ήταν πρωτόγνωρη, με την πανδημία του κορονοϊού να δοκιμάζει εθνικά συστήματα υγείας, οικονομίες και κοινωνικές αντοχές. Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μία διμέτωπη κρίση, με εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις.Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, η Ελλάδα αντιμετώπισε δυναμικά και αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα στον Έβρο, ενώ ταυτόχρονα περιόρισε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο. Ανέδειξε σε ευρω-τουρκικά τα ελληνο-τουρκικά ζητήματα, ενώ με τη δυναμική, αξιόπιστη και πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχει πλέον κατανοήσει την διαρκή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο μέτωπο της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση άπλωσε ένα διαρκές “δίχτυ προστασίας και στήριξης” σε όλους όσους πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού. Αναπροσαρμόζει την πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της με τρόπο δυναμικό, όπως δυναμική είναι και η πανδημία.Επιπλέον, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται σκληρά, με σχέδιο και ορθολογισμό, για τη μετάβαση της χώρας στη μετα-COVID εποχή, προκειμένου να μην πάει καμία ευκαιρία χαμένη, να ξανακερδίσουμε την ελπίδα και να μπούμε ξανά σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας & δικαιοσύνης. Σημαντική ευκαιρία, αλλά συνάμα και πρόκληση για την απαιτούμενη αναδιάρθρωση της εθνικής οικονομίας και του παραγωγικού μας μοντέλου συνιστά η αξιοποίηση των 32 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, του σύγχρονου «σχεδίου Marshall». Η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στην ΕΕ ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο ‘Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας’ που περιλαμβάνει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Η νέα χρονιά μπαίνει ελπιδοφόρα, αφού πριν την εκπνοή του 2020 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στην πατρίδα μας. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, θα είναι κρίσιμο και δύσκολο. Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας εορταστική χαλάρωση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο, πιο φονικό κύμα του ιού. Ειναι τώρα η ώρα να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε να έχουμε μαζί μας τους αγαπημένους μας, είναι να δείξουμε για λίγο καιρό ακόμη αυτοσυγκράτηση και να στερηθούμε φέτος τα Χριστούγεννα τη φυσική τους παρουσία. Όλοι μαζί, για άλλη μια φορά θα τα καταφέρουμε.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/

Τελευταία άρθρα