Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:17 πμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 19:45

Παναιτωλικός - Απόλλων 0-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πισωγύρισμα για τον Παναιτωλικό, 0-1 ο Απόλλων με το var να… κλέβει την παράσταση!!!

Με στόχο να ντουμπλάρει τις εντός έδρας νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα υποδεχόταν απόψε στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός τη σκληροτράχηλη ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα ματς όπου οι παίκτες του Δέλλα ήθελαν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν τον εκτός έδρας βαθμό στο Βόλο και να αναρριχηθούν κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι πολλές απουσίες (Τζανακήκης, Μαλής, Ματσόλα, Καρασαλίδης, Ντάλσιο) δεν επέτρεπαν στον προπονητή του Παναιτωλικού να παρατάξει την πιο δυνατή ενδεκάδα για ένα ακόμη παιχνίδι, ωστόσο στους αρχικούς έντεκα υπήρχε μια δυνατή έκπληξη με την επανεμφάνιση του (προερχόμενου από τραυματισμό) Κνετ στη θέση του τερματοφύλακα, αντί του Μελίσσα που στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα στο Βόλο είχε κατεβάσει τα ρολά, συμβάλλοντας στα μέγιστα ώστε ο Παναιτωλικός να φύγει με το βαθμό από την πόλη της Μαγνησίας!

Κατά τα λοιπά της ενδεκάδας, ο Μεντίνα πήγε στο αριστερό άκρο στη θέση του τιμωρημένου Τζανακάκη, ο Βάντερσον επανήλθε αντί του τραυματία Ντάλσιο ενώ αντί του Γιάκολις προτιμήθηκε ο Ντουάρτε στο άκρο της επίθεσης, με τον Αριγίμπι να επανέρχεται στο αρχικό σχήμα μιας και στο ματς του Βόλου δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλων με στόχο να αιφνιδιάσει την ομάδα του Παναιτωλικού. Οι παίκτες του Παράσχου με πίεση ψηλά θέλησαν να ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού στο λάθος, ωστόσο και με την πάροδο του χρόνου το ματς εξελισσόταν σε μια μονομαχία κυρίως στο χώρο του κέντρου και με παντελή την έλλειψη φάσεων μπροστά στις αντίπαλες εστίες.

Η ομάδα του Αγρινίου για ένα ακόμη παιχνίδι έδειχνε τις επιθετικές της αδυναμίες στο κομμάτι της δημιουργίας και ειδικά σε μια πολύ οργανωμένη και με ψηλά κορμιά άμυνα όπως αυτή του Απόλλωνα, φάσεις δεν έβγαιναν ούτε με το… σταγονόμετρο.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα, τα φάουλ και η αλληλοεξουδετέρωση ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη μια φάση για να σκοράρουν.

Μετά την πάροδο μισής ώρας αγώνα (34’) έγινε η πρώτη καλή φάση για τον Παναιτωλικό με τον Ντουάρτε να βγαίνει μόνος στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων και τον Χουχούμη να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή διώχνοντας σε κόρνερ.

Ακριβώς τρία λεπτά αργότερα (37’) στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση του Απόλλωνα ο Ιωαννίδης με τρομερή ενέργεια από την αριστερή πλευρά της άμυνας του Παναιτωλικού άδειασε τον Κωνσταντόπουλο και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φερνάντεθ που περίμενε ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού με τον επιθετικό της Ελαφράς Ταξιαρχίας να μην αστοχεί, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Παράσχου, σε ένα πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φάσεων και ποιότητας, τον Απόλλωνα όμως να έχει κάνει τη δουλειά και τον (προβληματικό) Παναιτωλικό να καλείται στην επανάληψη να αλλάξει τα δεδομένα.

Πιέζοντας ψηλά με στόχο να πετύχει τη γρήγορη ισοφάριση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγρινιώτες να απειλήσουν δυο φορές την εστία του Βέρχουλστ (52’ Μάζουρεκ, 57’ Βέργος) με τον Απόλλωνα να έχει δώσει χώρο στον Παναιτωλικό, έχοντας οργανώσει ακόμη περισσότερο την άμυνά του και ψάχνοντας την κόντρα.

Ο Δέλλας πέρασε στο παιχνίδι τους Ταχάρ και Γιάκολις (αντί των αρνητικών Μάζουρεκ και Αριγίμπι) και ο Παναιτωλικός πήρε εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο του κέντρου, με δυσκολία όμως έβγαζε περαιτέρω φάσεις (πλην των δύο που προαναφέραμε) μιας και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν υποδειγματική με τα ψηλά κορμιά των Ντομίνγκες και Λισγάρα να κυριαρχούν στον αέρα.

Η είσοδος του Μεντόσα (σε συνδυασμό με αυτή του Ταχάρ που είχε προηγηθεί) ανέβασαν κατακόρυφα την πίεση του Παναιτωλικού και δύο λεπτά μετά την είσοδο του Αργεντίνου στο ματς έγινε η πιο συζητημένη φάση του… πρωταθλήματος μιας και ο Μεντόσα σκόραρε (μετά από τρομερή ενέργεια του Ντίας) φέροντας το παιχνίδι στα ίσια (73’).

Ωστόσο το var είχε διαφορετική άποψη και γυρίζοντας τη φάση πολύ πίσω και μετά από πέντε λεπτά διαβουλεύσεων, υπέδειξε οφσάιντ (!!!) υπέρ του Παναιτωλικού, μια φάση που είχε προηγηθεί (και από εκεί ξεκίνησε η επόμενη επίθεση που κατέληξε στο γκολ του Παναιτωλικού) και είχε υποδείξει ο επόπτης και οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν είχαν εκτελέσει σωστά καθώς σύμφωνα με το βίντεο η μπάλα κυλούσε και δεν ήταν σταματημένη, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό…

Στη συγκεκριμένη φάση που προηγήθηκε της ισοφάρισης του Παναιτωλικού, το var κάλεσε τον διαιτητή Τζοβάρα να εξετάσει περίπτωση πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στον Φατιόν και στην πορεία… ανακαλύφθηκε ότι είχε προηγηθεί το οφσάιντ υπέρ του Παναιτωλικού που είχε πρωτίστως υποδείξει ο επόπτης.

Το εύλογο ερώτημα πλέον που τίθεται είναι αν το var έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει αν ένα οφσάιντ είναι σωστά εκτελεσμένο ή όχι, μιας και αυτή ήταν τελικά η παράβαση που στοίχησε στην ακύρωση του γκολ της ισοφάρισης του Παναιτωλικού η οποία προήλθε αρκετά μετά και έχοντας παιχτεί ποδόσφαιρο από τη μια άκρη του γηπέδου ως την άλλη…

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναιτωλικός πίεσε αφόρητα, απώλεσε κάποιες ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Ταχάρ (90’), το μηδέν – ένα όμως υπέρ του Απόλλωνα παρέμεινε και ο Παναιτωλικός πλέον…τρέχει μιας και ότι έχτισε σε δυο αγώνες (Λάρισα, Βόλο), τα γκρέμισε απόψε.

Συμπερασματικά η ομάδα του Αγρινίου φοβήθηκε στο πρώτο μέρος περισσότερο από όσο έπρεπε το παιχνίδι, η ενδεκάδα του Δέλλα δεν ήταν και η πιο ορθολογική (οι αλλαγές των Ταχάρ, Μεντόσα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας του Αγρινίου) και όταν ο Παναιτωλικός άρχισε να πιέζει και να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης, επενέβη το var…

Ήταν μια από όλες τις πλευρές var-βαρη ήττα που πάει τον Παναιτωλικό πολύ πίσω και η επανέναρξη του πρωταθλήματος πρέπει να βρει την ομάδα του Αγρινίου με περίσσια κουράγια αλλά και μεταγραφές ουσίας, μιας και ο φετινός μαραθώνιος της παραμονής θα είναι πολύ δύσκολος.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ, Μεντίνα (κιτρ. 87’ Περέιρα), Βάντερσον (κιτρ.), Μάζουρεκ (54’ Ταχάρ), Ντίας, Αριγίμπι (54’ Γιάκολις), Ντουάρτε (71’ Μεντόσα), Βέργος, Τσιγγάρας (87’ Αζάντι), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ (κιτρ.), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (90’ Μπρούσιτς), Ιωαννίδης (κιτρ. 63’ Ντάουντα), Μπεντινέλι (81’ Μουνιέ), Σλίβκα, Φερνάντεθ (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (κιτρ.)

                                                                                                                        Π.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.