Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:55 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 20:47

Η ώρα των πληρωμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξόφληση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα, Ενίσχυση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας και…έπονται η Εξισωτική και οι κορωνοενισχύσεις.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το τριήμερο που ακολουθεί θα έχουν δοθεί οι εντολές για τις πληρωμές των αγροτών, που στο σύνολό τους θα υπερβούν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην καταβολή των δικαιούμενων ποσών στους παραγωγούς άμεσα και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αφού ολοκληρωθεί η εξόφληση της Βασικής, το Πρασίνισμα και των Νεαρής ηλικίας, την επόμενη εβδομάδα σειρά παίρνει η Εξισωτική Αποζημίωση, για να ακολουθήσει η έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.

Σημειώνουμε ότι η ΚΑΠ αμείβει τους αγρότες για μια φιλική προς το περιβάλλον γεωργία και την παροχή δημόσιων αγαθών, που κανονικά δεν πληρώνονται από τις αγορές. Ειδικότερα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, χρηματοδοτεί τους αγρότες, ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που η ίδια η Ευρώπη θέτει, οι οποίες απαιτήσεις, όμως, τους κάνουν λιγότερο ανταγωνιστικούς έναντι των αγροτών τρίτων χωρών.

Διαβάστηκε 569 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία