Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:19 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 13:44

Παναιτωλικός – Το «πολυεργαλείο» Χόρχε Ντίας: Έχει ξεκινήσει φέτος σε έξι διαφορετικές θέσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 31χρονος Ουρουγουανός είναι το «πολυεργαλείο» των «κυανοκίτρινων» και ο «κάπτεν» έχει παίξει από «6αρο-8άρι» μέχρι φορ, τόσο ως δεύτερος όσο και μοναδικός «φουνταριστός» !

Στις «αθόρυβες δυνάμεις» του Παναιτωλικού συγκαταλέγεται ο Χόρχε Ντίας. Ο Ουρουγουανός χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τα «καναρίνια» και έκτοτε… ρίζωσε στα μέρη μας, ενώ είναι πλέον και αρχηγός των «κυανοκίτρινων». Ο 31χρονος λογίζεται ως ένα πολυεργαλείο και ελέω ικανοτήτων πολλές φορές «λύνει» τα χέρια του εκάστοτε προπονητή του. Και θα δείτε το γιατί.

Στα μέρη μας ήρθε ως ακραίος, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό πως μπορεί να προσφέρει σε αρκετές θέσεις, ενώ τα καλύτερά του ματς, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ίσως και να έγιναν στον άξονα. Οπου συχνά πυκνά αγωνίζεται μπροστά από τα στόπερ, αφού είναι γρήγορος και μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Την περασμένη Δευτέρα κόντρα στην ΑΕΛ τον είδαμε φέτος να ξεκινά σε 6η διαφορετική θέση, αφού ήταν ένα «κλικ» πίσω από τον προωθημένο Βέργο. Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχει παίξει δεύτερος φορ σε 3-5-2, δεξί εξτρέμ σε 4-2-3-1, «6αρο-8άρι» με τον Ντάλσιο παρτενέρ του στον άξονα τόσο σε 4-2-3-1 όσο και σε 3-5-2, κλασικό «8άρι» σε 4-2-3-1 με καθαρόαιμο  «κόφτη» δίπλα του στη μεσαία γραμμή, αλλά και μοναδικός «φουνταριστός» σε 4-2-3-1.

Είναι τόσο πληθωρική η παρουσία του που τα παραπάνω αφορούν μόνο το πώς άρχισε τους αγώνες, αφού κατά καιρούς και ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν έχει βρεθεί μπακ ή και εσωτερικός χαφ σε 4-3-3.

Ας θυμηθούμε το πού ξεκίνησε ο Ντίαζ στα 11 φετινά του παιχνίδια στη Super League.

VS ΟΦΗ (3-5-2, περιφερειακός φορ)

Πρεμιέρα στο Ηράκλειο και ο Ουρουγουανός ήταν ο ένας εκ των δύο «κυανοκίτρινων» φορ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ματσόλα και εκείνος είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα του.

VS ΑΕΚ (3-5-2,περιφερειακός φορ)

Ανάλογη ήταν και η θέση που ξεκίνησε και κόντρα στην ΑΕΚ, όπου όταν πέρασε στα άκρα «κέρδισε» το πέναλτι που όμως δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Ματσόλα και ο Παναιτωλικός δεν έφτασε στην ισοφάριση.

VS Ολυμπιακό (3-5-2,περιφερειακός φορ)

Για 3ο σερί παιχνίδι τα «καναρίνια» είχαν ανάλογη διάταξη και στο Φάληρο ο 31χρονος ξεκίνησε εκ νέου παρτενέρ του Αργεντινού στην κορυφή της επίθεσης.

VS Αστέρας (4-2-3-1, δεξί εξτρέμ)

Με τους Αρκάδες οι «κυανοκίτρινοι» γύρισαν το σύστημα σε 4-2-3-1 και ο αρχηγός μετατοπίστηκε στα άκρα, καθώς ξεκίνησε στο δεξί «φτερό».

VS Λαμία (3-5-2, 6αρο-8άρι)

Στη Λαμία οι «κυανοκίτρινοι» επανέφεραν το 3-5-2, όμως αυτή τη φορά δεν ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Ηταν στον άξονα μαζί με τον Ντάλσιο στα «6αρο-8άρια».

VS Ατρόμητος (4-2-3-1, φορ)

Στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε για 2η φορά στη σεζόν με 4-2-3-1. Ο Ουρουγουανός ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης  ως το «9άρι» της ομάδας.

VS ΠΑΟΚ (4-2-3-1, 6αρο-8άρι)

Με τον ΠΑΟΚ τα «καναρίνια» διατήρησαν ανάλογο σχηματισμό, όμως ο 31χρονος από στράικερ «επέστρεψε» στον άξονα. Μαζί με τον  Ντάλσιο ήταν τα «6αρο-8άρια» των «κυανοκίτρινων».

VS ΠΑΣ Γιάννινα (4-2-3-1, 6αρο-8άρι)

Ανάλογη διάταξη είχε ο Παναιτωλικός και στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Ντίας ήταν μαζί με τον Πορτογάλο στο άξονα της ομάδας.

VS ΑΡΗΣ (4-2-3-1, 8άρι)

Ντεμπούτο Δέλλα κόντρα στον Αρη και οι «κυανοκίτρινοι» διατήρησαν το 4-2-3-1 και ο Ουρουγουανός παρέμεινε στον άξονα. Ομως αυτή τη φορά ήταν ουσιαστικά το «8άρι» της ομάδας, αφού στο πλευρό του ήταν ένα κλασικό «6άρι», ο Τσιγγάρας.

VS Παναθηναϊκός (4-2-3-1, 8άρι)

Ανάλογο ρόλο είχε και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο κόουτς των «κυανοκίτρινων» διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό και έδωσε στον Ντίας τον ίδιο ρόλο στη μεσαία γραμμή, αφού εκ νέου ο Τσιγγάρας βρίσκονταν στο πλευρό του.

VS ΑΕΛ (4-2-3-1, πίσω από τον φορ)

Ιδια διάταξη για τα «καναρίνια» και κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά ο «κάπτεν» άλλαξε θέση. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε πίσω από τον φορ Βέργο και μάλιστα ήταν πολύ καλός. Ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη και εκείνος είχε ένα κερδισμένο πέναλτι, ενώ στις λεπτομέρειες ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 365 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.